NBA: Óriási csatában nyert a Lakers

2009.05.20. 10:09
A nyugati konferencia döntőjének első meccsét a hajrában nyerte meg az LA Lakers, a Denver a 39 pontot dobó Carmelo Anthony játékával nagyot küzdött, de hiába. A hazaiaknál Kobe Bryant 40 pontig jutott, a Lakers 1-0-ra vezet, folytatás csütörtökön Los Angelesben.

Végig szoros, kiegyenlített meccset játszott a nyugati döntőben a Lakers és a Denver, amelyet a hajrában jobban koncentrálva a konferencia tavalyi bajnoka (és az alapszakasz idei győztese) nyert meg, elsősorban Kobe Bryantnek köszönhetően. Az 1-0-s Lakers-előny ugyan nem sokat jelent, de Phil Jackson edző pályafutása során 42-0-ra áll az olyan párharcokban, amelyeknek megnyerte az első meccsét.

A Denver pontosan tudta, mit kell játszania ahhoz, hogy nyerjen Kaliforniában. A szinte végig vezető Nuggetsben Carmelo Anthony volt a vezér (39 pont, 20/14 a mezőnyből), Chauncey Billups 18 pontja és 8 gólpassza mellett már csak annyi kellett volna a sikerhez, hogy Kenyon Martin megfogja Kobe Bryantet. Martin nem is játszott rosszul (15 pont, 8 lepattanó), de a Bryant ellen sem neki, sem csapattársainak nem volt esélyük.

A Lakers vezére szinte tökéletes (13/12) büntetőzéssel 40 pontig jutott, és bár dobott már sokkal pontosabban a mezőnyből, mint a keddi 28/13, nemcsak győzelemre vezette csapatát, de 1 ponttal megverte Anthonyt is. Phil Jackson edző ismét Andy Bynummal kezdett centerben, gyorsan el is húzott a Denver, de a szokásos cserék (Lamar Odom beállása után Pau Gasol húzódik be) után már végig szoros volt a meccs.

LA Lakers-Denver 105-103

Pont: Bryant 40 ill. Anthony 39
Lepattanó: Gasol 14 ill. Martin 8
Gólpassz: Fisher 6 ill. Billups 8
Az állás 1-0 a Lakersnek.
A mérkőzés statisztikái

A spanyol 13 pontja és 14 lepattanója mellett jobban boldogult a vendégek Nené, Andersen párosával, így hiába dobott a mezőnyből pontosabban a Denver, a hajrában elkövetett hibáiért vereségért fizetett, és ezúttal Anthonynak nem hagytak esélyt, hogy az utolsó pillanatban egy triplával visszahozza csapatát.

Nemcsak a tét miatt várható óriási párharc, a közel azonos játékerőt képviselő csapatok között nagyon kicsi a különbség, így valószínűleg nem az utolsó olyan meccset láttuk, amely a hajrában dőlt el.