NBA: Visszavette pályaelőnyét a Lakers

2009.05.24. 12:52 Módosítva: 2009.05.24. 12:58
Keményen meg kellett harcolnia pályaelőnye visszaszerzéséért a Lakersnek, de a Kobe Bryant óriási játékára építő vendégek a hajrában jobban koncentrálva megverték a Denvert. A Nuggetsben nem játszottak igazán jól a kulcsemberek, de a csapat vesztét a hárompontosok okozták: rengeteget próbálkoztak, de nagyon rossz százalékkal dobtak a vonalon kívülről.

A Denver három negyeden át verte a Lakerst, de a záró játékrészben a zseniális Kobe Bryant (41 pont) vezérletével fordított a jobban koncentráló nyugati címvédő, és visszaszerezte pályaelőnyét. A Nuggetsben a 3. meccsen nem villogtak a kulcsemberek, Carmelo Anthony (21 pont) és Chauncey Billups (18 pont, 7 gólpassz) gyengén dobtak a mezőnyből, de cseréi kiváló játékának köszönhetően a 4. negyedig győztesnek tűntek a hazaiak.

Denver-LA Lakers 97-103

Pont: Anthony 21 ill. Bryant 41
Lepattanó: Martin 7 ill. Gasol 11
Gólpassz: Billups 7 ill. Bryant 5
Az állás 2-1 a Lakersnek
A mérkőzés statisztikái

A Lakersben Bryant mellett hozta szokásos dupla-dupláját Pau Gasol is (20 pont, 11 lepattanó), Trevor Ariza pedig pontosan dobva jutott 16 pontig. A Denver vesztét a hárompontosok okozták, és nem azért, mert a vendégek olyan jól dobták volna a triplákat (bár a 19/6 még nem olyan vészes a Lakerstől), hanem azért, mert nekik nagyon nem ment a vonalon kívülről.

Carmelo Anthony 7/1-es mutatójához JR Smith egy 10/2-t tett hozzá, így Billups a saját 7/2-jével már simán a legjobb tudott lenni. A gond csak az, hogy a Denver összesen 84-szer dobott kosárra, ezek csaknem harmadát (27) a triplavonalon kívülről, 18 százalékos pontossággal pedig lehetetlen nyerni.

Nem sok hazai szurkolót vigasztal, hogy az összesen bedobott öt hárompontos közül az egyik a mérkőzés leglátványosabb jelenete volt, JR Smith a dudaszó pillanatában vágott be egy triplát – majd addig örült neki, míg kapott érte egy technikait.