James 41 pontja kevés volt Orlandóban

2009.05.25. 09:56 Módosítva: 2009.05.25. 10:03
Már az Orlando vezet a keleti konferenciadöntőben, miután szoros meccsen legyőzte hazai pályán a Clevelandet. A Cavsban gyenge százalékkal jutott 41 pontig LeBron James, csapattársainak nagyon nem ment, egyre nagyobb bajban van az alapszakasz bajnoka.

A Detroitnak az első fordulóban nem jött be, az Orlando annál nagyobb sikerrel alkalmazza a LeBron James szétverésére épülő taktikát az NBA rájátszásában. A keleti döntő 3. meccsén James 41 pontot dobott, összesen 24-szer próbálkozhatott a büntetővonalról (hatot rontott), de a gyakran kettős felügyelet alatt álló sztár 28/11-es dobáspontossága már előrevetítette a Cavs vereségét.

Orlando-Cleveland 99-89

Pont: Howard 24 ill. James 41
Lepattanó: Turkoglu 10 ill. Ilgauskas 9
Gólpassz: Turkoglu 7 ill. James 9
Az állás 2-1 az Orlandónak
A mérkőzés statisztikái

A Cleveland kívülről nyerhetett volna, de a hárompontosok sem mentek be (26/5), így a kiegyenlített csapatjátékot nyújtó Magic nyert. A Cavs azzal maradt meccsben, hogy az Orlandóban sem parádézott mindenki: Hedo Turkoglu 11/1-gyel dobott a mezőnyből, és hosszú idő után maradt újra 10 lepattanó alatt Dwight Howard.

A center ezúttal a másik palánk alatt volt hasznos, 24 pontjából 14-et büntetőből dobott, rajta kívül Rashard Lewis (15 pont) és Rafer Alston (18 pont) mellett a minden poszton bevethető francia Mickael Pietrus szórta meg magát (16 pont).

Az Orlando vezethetne akár 3-0-ra is (James hihetetlen dobásával nyerte a 2. meccset a Cavs), de így is a taktikusan játszó floridaiak tűnnek esélyesebbnek. Az alapszakasz győztese komoly bajban van, muszáj lenne nyernie egyszer Orlandóban, ehhez viszont legalább még valakinek fel kellene nőnie James mellé, mert a Magic egyre magabiztosabb. Folytatás szerdán, Orlandóban.