Jordan: Kobe Bryant mindet tőlem lopott

2013.10.02. 15:36

A kosárlegenda Michael Jordan pontosan tudja, kiket vert volna meg pályája csúcsán, ha egy az egyben kellett volna játszaniuk. Egy játékos ellen lett volna csak bajban.

„Kobe Bryant ellen nem nyertem volna, mert ellopta az összes mozdulatomat"

- jelentette ki a hatszoros bajnok NBA-legenda egy interjúban. A korábbi Chicago Bulls-sztár előtte elmondta, LeBron James, Jerry West, lgin Baylor, Julius Erving, Carmelo Anthony és Dwayne Wade ellen próbálta volna ki magát.

Jordan nyilatkozatához persze az érintetteknek is volt egy-két szavuk, Kobe Bryant például twitterén dominóhatásról beszélt. „Én elloptam néhány mozdulatát, a mai játékosok pedig engem másoltak". A tizenegyszeres NBA-bajnok edző, Phil Jackson mesélte el egyszer Bryant és Jordan első találkozását. Kobe még húszéves sem volt, kezet fogott Jordannel, majd közölte vele, hogy egy az egyben simán megverné. A tréner szerint Bryant igazi megszállottja volt a kosárikonnak.

A két korszakos kosárlabdázó mozdulatairól tavaly nyáron egy látványos videó is megjelent, félelmetes a hasonlóság.

LeBron, aki fizikálisan talán nagyobb problémát jelentene Jordannek, csak annyit reagált, hogy ő is gondolt már egy ilyen párharcra, de sajnos ez már soha nem valósulhat meg.

A fizikális játék volt az, amire az idén ötvenéves Jordan is kitért az interjúban, szerinte NBA sokkal keményebb volt az ő idejében. „Tisztában voltunk azzal, hogy ütközni fogunk, megfizetünk egy-két betörésért, de ez a kosárlabda része volt, senkitől nem féltem. A mai NBA-s kölyköknek erről fogalmuk sincs, nem tudják, miben nőttünk fel, hogyan kellett játszanunk."

Michael Jordan hat bajnoki címet nyert a Chicago Bullsszal a 90-es években Phil Jackson csapatában, később a Washington Wizardsban is játszott, 2003-ban vonult vissza.