A zsákolókirály vérét adta volna a sikerért

2014.05.10. 09:48

Elég nagy könyököst kapott az arcába Blake Griffin, az NBA egyik leglátványosabb játékú játékosa Serge Ibakától, mégsem történt semmi retorzió az esetben.

Griffinnek nem nagyon kellett bizonygatnia, hogy orrba vágták, a spanyol akciója után szinte ömlött a vér a Los Angeles Clippers kosarasának orrából.

A nyilvánvaló szabálytalanság büntetlenül maradt, de nem ez, hanem újra elsősorban Kevin Durant és Russell Westbrook játéka döntött az Oklahoma City javára: az MVP 36 pontot szerzett, míg az irányító mindössze két lepattanóra volt attól, hogy az idei rájátszás során harmadszor is tripla duplán hozzon össze. A Clippers legjobbja az orrba vert Griffin volt 34 ponttal, neki Jamal Crawford 20 és Chris Paul 21 pontja segített sokat, de nem eleget.

A másik pénteki meccsen viszont nem lehetett vitatni, min múlott a győzelem: az Indiana Pacers úgy tűnik, végérvényesen összeszedte magát, ugyanakkor a Wizards elfelejtette, hogyan is kell kosarat dobni, az összeomlásuk pedig történelmi léptékű.

Az Indiana 85-63-ra nyert, a Washington 63 pontjánál eddig csak háromszor dobott kevesebbet egy csapat az NBA rájátszásában, amióta bevezették a 24 órás támadóidőt:

  • 54 pont - a Utah Jazz a Chicago Bulls ellen 1998-ban
  • 56 pont - a New Jersey Nets a Detroit Pistons ellen 2004-ben
  • 61 pont - a Cleveland Cavaliers a Detroit Pistons ellen 2006-ban.

Ráadásul a Wizards mindössze 30 pontra volt képes a teljes második félidőben, és mindezt hazai pályán hozták össze, nem túl jók tehát a kilátásaik a továbbjutás terén.

Főcsoport-elődöntő, 3. mérkőzések:

    Kelet:

Washington Wizards-Indiana Pacers 63-85

    A párharc állása: 2-1 az Indiana javára.

    Nyugat:

Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 112-118

    A párharc állása: 2-1 az Oklahoma City javára.