Kiesett a rasszista balhéba keveredett Sterling csapata az NBA-rájátszásból

2014.05.16. 10:59

Az Oklahoma City Thunder idegenben nyerte meg a Los Angeles Clippers elleni főcsoport-elődöntő hatodik mérkőzését, ezzel bejutott főcsoportjuk döntőjébe, négy év alatt harmadjára.

A rasszista botrányba keveredett és eltiltott Donald Sterling csapata, a Clippers szezonja ezzel véget ért, jó esély van arra, hogy a következő idényben már nem a 80 éves üzletember lesz a Los Angeles-i klub tulajdonosa, mert az NBA eladásra akarja kényszeríteni. 

A péntek hajnali mérkőzésen Kevin Durant megint nagyot játszott, harminckilenc ponttal és tizenhat lepattanóval zárta a mérkőzést, de Russell Westbrooknak is jó estéje volt, tizenkilenc pont és tizenkét assziszt volt a mérlege. A Thunder 104-98-ra nyert azok után, hogy tizenhat pontos hátrányban is volt korábban, a San Antonio Spurs lesz az ellenfelük a főcsoportdöntőben. 

A Clippers-edző Doc Rivers nem akarta a klubot övező botrányra fogni a kiesést. „Sokmindenen mentünk át az elmúlt hetekben, de nem gondolom, hogy ezért estünk ki, nem akarom kifogásként használni. Épül a csapatunk, úgy éreztem, elég jók vagyunk, hogy megnyerjük a párharcot, de az OKC bebizonyította, hogy nem". 

A Washington Wizards is kettőt nyert az Indiana Pacers ellen, de 4-2-es összesítéssel végül a Pacers jutott be sorozatban másodjára a főcsoportdöntőbe keleten, a címvédő Miami Heat lesz az ellenfelük. 

Főcsoport-elődöntők, 6. mérkőzések:

Kelet:

Washington Witards-Indiana Pacers 80-93

A párharcot 4-2-re nyerte az Indiana.

Nyugat:

Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 98-104

A párharcot 4-2-re nyerte az Oklahoma City.