A Spurs öregjei kinyírták az OKC-t

2014.05.30. 10:57

A San Antonio Spurs óriásit játszott a főcsoportdöntő ötödik meccsén az NBA rájátszásában: 117-89-re verte az Oklahoma City Thundert, ezzel 3-2-re vezet a párcharcban. Már csak egy győzelem kell a texasi csapatnak a továbbjutáshoz.

A negyedik meccsen a Spurs fizikailag nem tudta felvenni a versenyt az OKC-val, Gregg Popovich edző ezért a harmadik negyed közepétől nem nagyon játszatta szenvedő sztárjait. Döntése helyesnek bizonyult. A nagy hármasból a 37 éves Manu Ginobili újra felülmúlta önmagát. 21 perc alatt 19 pontot szerzett, a mezőnyből kilencből hétszer talált be, és hat gólpasszt, valamint négy lepattanót is jegyezhetett. A 38 éves Tim Duncan is formában volt újfent, 22 ponttal, 12 lepattanóval segítette csapatát.

Az Oklahoma csak az első negyedben tartotta magát, 32-32-nél pihentek, a másodikban már tíz ponttal elhúzott a Spurs, ami Popovich szerint is sokkal okosabban, többet passzolva játszott, mint az előző meccsen. Az OKC a rengeteg kinti dobásra (13 tripla) sem talált hatékony védekezést.

Az OKC-ból Kevin Durant volt a legeredményesebb 25 pontjával, Russel Westbrook 21-ig jutott, de kettejükön kívül egyedül Reggie Jackson tudott 10 pont fölé kerülni.

Nyugati döntő, 5. mérkőzés:
San Antonio Spurs-Oklahoma City Thunder 117-89
Az állás: 3-2 a San Antonio javára.