38 év után lecserélik az NBA-meccsek állandó szereplőjét

2020.05.14. 11:04

38 év után másik gyártó szállítja a labdákat az NBA-nek: a 2021-2022-es szezontól már nem a Spalding, hanem a Wilson lesz a liga hivatalos ellátója, írja a Yahooo.  A női liga (WBA) is a Wilson labdáival folytatja. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Spalding 1983 óta készített labdákat az NBA-nek, pont a Wilsont váltották, amely azt megelőzően a Speldinghez hasonlóan hosszú ideig, 37 évig volt a bajnokság labdagyártója.

A hírek szerint a Wlilson egy 100 százalékban  bőrből készült labdával tér vissza a NBA-be, az alsóbb osztályú bajnokságokban műbőr labdákat szállítanak. Az új típus tervezésébe aktív NBA-játékosokat is bevonnak. 

Az NBA idei szezonja azután állt le március közepén, hogy a Utah Jazz játékosánál, Rudy Gobertnél kimutatták a koronavírust. Később Kevin Durantről, a szintén a Utah Jazznél játszó Donovan Mitchellről, illetve a Detroit Pistonst erősítő Christian Woodról derült ki, hogy koronavírusos. Nem tudni, mikor folytatódhat a bajnokság, még az alapszakasz sem fejeződött.