LeBron James nincs az NBA történetének öt legjobbja között a korábbi bajnok szerint

2020.05.21. 10:58

A Boston Celtics korábbi sztárja, Paul Pierce szerint LeBron James nincs ott az NBA történetének öt legjobb játékosa között. A 2008-ban bajnoki címet nyerő Pierce az ESPN-nek mondta el erről a véleményét, amelyen sok szurkoló és szakértő is megdöbbent.

Az NBA-rajongók körében a Michael Jordan utolsó Chicago Bullsban töltött szezonjáról szóló film után lett ismét aktuális az a kérdés, hogy ki volt a liga valaha volt legjobb játékosa, Jordan vagy james? Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy mindketten ott vannak a legszűkebb elitben, éppen ezért döbbent meg sokakat Pierce véleménye.

Szerinte Bill Russel, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Tim Duncan, Kobe Bryant és Larry Bird is ott vannak Jordan mellett, mint az NBA legjobbjai, akik mind naggyá tették a saját csapataikat, vagy folytatták a csapatuk sikeres hagyományait. Ezzel szemben Jamesről azt mondta, hogy elment Miamiba összehozni egy csapatot (amellyel két bajnoki címet nyert), majd visszatért Clevelandbe, ahol szintén nyert egy bajnoki címet, utána pedig a Los Angeles Lakershez igazolt.

„Mit tett LeBron ahhoz, hogy a nulláról felépítsen egy csapatot?” – tette fel a kérdést Pierce, aki 2008-ban azután nyert bajnoki gyűrűt a Bostonnal, hogy Kevin Garnett és Ray Allen érkezésével összeállt a nagy hármasuk.