Pokol vár Belgrádban a Madridra, van, aki a menyasszonyát cserélné el egy belépőjegyre

2023.04.28. 15:34
Korántsem ültek még el a csütörtök esti Real Madrid–Partizan Beograd férfi kosárlabda-Euroliga-negyeddöntő (80–95) hullámai. Ahogy az Index is megírta, 21 játékost állítottak ki a befejezés előtt 100 másodperccel kitörő tömegverekedés miatt, köztük Hanga Ádámot, a Madrid magyar légiósát. A keddi belgrádi visszavágóra mind a 21 000 jegy elővételben elkelt, a feketepiacon 1500 euróért árulják őket. Van, aki a menyasszonyát is elcserélné egy belépőre.

Dióhéjban a történtek: 1 perc 40 másodperccel a befejezés előtt, amikor már rég eldőlt, hogy a Partizan legyőzi a Real Madridot, és ezzel 2–0-s vezetéshez jut a három győzelemig tartó párharcban, Sergio Llull, a házigazda 35 éves világbajnok csapatkapitánya mellel durván beleszállt Kevin Punterbe, a belgrádiak irányítójába.

Erre Punter hevesen reagált, mire elszabadult a pokol. Mindkét csapat kispadja kiürült, az összes játékos beszállt a csetepatéba, Guerschon Yabusele, a Madrid francia légiósa pedig hátulról egy dzsúdós nyakfogással (amelynek szoto-makikomi a neve) úgy a földhöz teremtette Dante Exumot, a vendégek ausztrál kosarasát, hogy orvosi szakvélemények szerint a szerencsétlen játékosnak akár a gerince is eltörhetett volna. Még szerencse, hogy csupán az egyik lábujjában szenvedett ínszakadást, így is mankóval tudta csak elhagyni a WiZink Centert.

Összesen 21 játékost állítottak ki, köztük sajnos Hanga Ádámot is. Hangát nem azért állították ki, mert részt vett volna a verekedésben – erről szó sem volt. Azonban honfitársunk a nagy felfordulásban elhagyta a kispadot, és a szabályok értelmében ezért kiállítás jár. A kiállítottak:

Paradox módon egyetlen játékost nem állítottak ki: azt a Sergio Llullt, aki az egész balhét kirobbantotta. Llul fogta magát, és angolosan lelépett a bunyóból. Az eltiltásokról és további büntetésekről még pénteken dönt az ULEB, az Euroligát szervező testület. Llull közben Twitteren kért elnézést a történekért, és vállalta a felelősséget a tetteiért. 

A Partizan csapata viszont már hazaérkezett Belgrádba, a repülőtéren hősöknek kijáró fogadtatásban részesítette a játékosokat a tömeg:

Belgrádban korábban sohasem tapasztalt érdeklődés várja az Euroliga-negyeddöntő harmadik mérkőzését, amit ha megnyernek a szerbek, benn vannak az elődöntőben. Mind a 21 000 belépőjegy elővételben elkelt a Stark Arenába. Ezért az interneten egészen bizarr hirdetések jelennek meg a jegyet kereső szurkolók klaviatúrájából.

A feketepiacon 1500 eurónál kezdődnek a jegyárak. Egy vérmes rajongó, akinek kedd este nyolckor lenne az esküvője, azt írta, hogy felajánlja cserébe a menyasszonyát egy belépőért.

MÉG A HELYET ÉS AZ IDŐPONTOT IS MEGJELÖLTE, HOGY HOL LEHET ÁTVENNI A SZÓBAN FORGÓ, CVETANKA KERESZTNEVŰ HÖLGYET...

A Real Madridot eközben gyűlölet övezi a világhálón a történtekért, a Barcelona drukkerei teljesen egyértelműen a Partizan mellett állnak. Az egyikőjük például azt írta: Mi, Barcelona-szurkolók mind veletek vagyunk! Semmisítsétek meg a Madridot Belgrádban!