Talmácsi tartalékgépet kap csapattársától

2009.06.30. 10:37 Módosítva: 2009.06.30. 10:38
Elképzelhető, hogy Juki Takahasi hátát műteni kell, lehet, hogy idén már nem is indul. Valójában a menesztését készítik elő egy olasz weboldal szerint.

Talmácsi Gábor csapattársa, a japán Juki Takahasi nem indulhat a MotoGP hétvégi versenyén, az amerikai Laguna Secában, mert műteni kell a hátát.

A japán két és fél hete, a Katalán Nagydíj első körében ujját törte, múlt csütörtökön, az asseni szabadedzésen még nagyobbat bukott. A szombati futamon elindult, mégis operációra van szükség, állítja a gpone.com.

Furcsa viszont, hogy a Scot Racing versenyzője elutazik Laguna Secába a hétvégén, az olasz weblap szerint valójában elbocsátását készítik elő. Állítólag háta miatt hónapokat kellene kihagynia, és amúgy is elégedetlenek vele.

Idén csak kilenc pontot szerzett, ráadásul Cirano Mularoni csapatfőnök a gpone.com-nak elmondta, a Hondától nem kapnak annyi alkatrészt, amire számítottak, így két gép egyforma üzemeltetése nehézkes.

Takahasi távozása már Talmácsi érkezésekor felmerült, ám akkor az istálló ezt cáfolta. Két újabb Hondát akartak venni a gyártól, de azóta kiderült, valószínűleg nem kaphatnak.

Hétvégén az Egyesült Államokban mindenképp a Scot egyetlen pilótája lesz a magyar, akinek így legalább egy nagydíjra két gépe lesz. Ha kollégája tényleg nem tér vissza, a tartalékomotort egész évre megtarthatja.

Talmácsi élete harmadik MotoGP-versenyére készül, először jár majd az amerikai pályán, mert Kaliforniában csak a legnagyobbaknak rendeznek futamot.