Rossi nyerte a Szuperkart-futamot

2009.07.03. 16:55
Laguna Secában gokartversennyel melegítettek a hétvégi Moto GP-futamra. Négy világbajnok indult, a jelenlegi címvédő győzött, de a lényeg a szórakozás volt.

Gokartversenyen indult a hétvégi Amerikai GP előtt a Moto GP-világbajnok Valentino Rossi és három exklasszis. Kenny Roberts, Eddie Lawson, Wayne Rainey meg az olasz összesen 18 vb-t nyert, 16-ot a legnagyobb kategóriában.

Rossi, Lawson, Rainey, Roberts
Rossi, Lawson, Rainey, Roberts

Laguna Secában rövid futamot szerveztek nekik: Lawson és Rainey rendszeresen indul az országos sorozatban, Roberts most mutatkozott be, Rossinak meg mindegy, csak gyorsan menjen.

A Szuperkart megy is, 250 kilométer/óra a végsebessége, ugyanolyan motor hajtja mint a jelenlegi 250 köbcentis kétkerekű gépeket. 100 lóerős, mindössze 150 kilogramm körül van, 100-ra 3 másodperc alatt gyorsul, 160-ról elképesztő 2 másodperc alatt áll meg. Körrekordja a pályán csak két másodperccel gyengébb Casey Stoner motoros csúcsánál.

Rossi simán nyerte a csütörtöki versenyt, Roberts szerint hagyták, ”hogy megjöjjön az önbizalma a vasárnapi motoros futamra”. A négy yamahás bajnok jól szórakozott a bemutatón.