Zoltán
-4 °C
9 °C

A Balatonring a 2011-es versenynaptárban sem szerepel

2010.09.30. 14:00

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan.

A Balatonhoz közeli pályán az eredeti elképzelések szerint az idei 18 futamos vb egyik állomásaként lehetett volna magyarországi verseny is, ha elkészül a sávolyi beruházás. A Balatonring mint vb-színhely lehetőségként már az elmúlt esztendőben felmerült, ám a terv - ahogy az idén is - végül mindkét esetben kudarcot vallott. A Magyar Fejlesztési Bank és az annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium március 12-én úgy döntött, hogy nem köt szerződést a beruházóval.

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) március 18-án törölte az idei versenynaptárából a szeptember 19-re kiírt sávolyi magyar GP-t, és a helyére egy újabb spanyolországi futamot iktatott be. Sávoly helyett az alcanizi Motorland Aragónon tartották meg a versenyt, az új ibériai verseny helyet kapott a 2011-es naptárban is.

A FIM által csütörtökön közzétett terv szerint jövőre is 18 GP-t rendeznek, az elsőt március 20-án, Losailban a Katari Nagydíjért, a 2011-es vb-zárást pedig a november 6-i, valenciai futam jelenti. Ez utóbbival és az alcanizival, továbbá a jerezivel, és a barcelonaival együtt Spanyolország négy Grand Prix-viadalnak is otthont adhat a jövő esztendőben.

Az ideiglenes FIM-kalendárium:
március 20.: Katari Nagydíj (Losail)
április 3.: Spanyol Nagydíj (Jerez)
április 24.: Japán Nagydíj (Motegi)
május 1.: Portugál Nagydíj (Estoril)
május 15.: Francia Nagydíj (Le Mans)
június 5.: Katalán Nagydíj (Barcelona)
június 12.: Brit Nagydíj (Silverstone)
június 25.: Holland Nagydíj (Assen)
július 3.: Olasz Nagydíj (Mugello)
július 17.: Német Nagydíj (Sachsenring)
július 24.: Egyesült Államok Nagydíja (Laguna Seca)
augusztus 14.: Cseh Nagydíj (Brno)
augusztus 28.: Indianapolisi Nagydíj (Indianapolis)
szeptember 4.: San Marinó-i Nagydíj (Misano)
szeptember 18.: Aragón Nagydíj (Alcaniz)
október 16.: Ausztrál Nagydíj (Phillip Island)
október 23.: Malajziai Nagydíj (Szepang)
november 6.: Valenciai Nagydíj (Valencia)