Leleplezték Michelisz 2016-os Hondáját

2016.03.01. 10:54

Még csak a média számára nyílt meg a 2016-os Genfi Autószalon, így a nagyközönség még nem, az újságírók viszont már személyesen is láthatták a Honda idei WTCC-s kocsiját.

A helyszínen tartózkodik a Totalcar stábja, tőlük kaptuk a képeket az idei Civicről, ők szúrták ki azt is, hogy a kocsi egyik oldalán véletlenül fordítva ragasztották fel a magyar zászlót Michelisz Norbert neve mellé.

A képek alapján egyelőre nem történt nagy változás a japán gyártó 2013 óta használt mintáin, de Michelisz elárulta Papp Tiboréknak, hogy a matricák még nem a véglegesek a kiállítási autón, így könnyen lehet akár a szerdán kezdődő vallelungai WTCC-teszten (a sorozat hivatalos honlapra ekkorra ígérte a végleges Honda-festést), vagy az áprilisi szezonnyitón kicsit más színekkel jelentkezik majd a Honda.

Michelisz Norbert sisakja viszont átalakult, ő pont a genfi szalonra utazva mutatta be az új színeket. Változott az utolsó gyári WTCC-s szezonra készülő Citroën festése, az eddigi fehér alap helyett markáns vörös lett a meghatározó szín a franciáknál, amit ezüst kísér.

A lényeg persze a kocsik belsejében lesz – a végleges erősorrend lehet, hogy még az olaszországi teszten sem derül ki, de Michelisz úgy látta a legutóbbi teszten, hogy eddig fél másodperccel gyorsabb a Citroën a Hondánál, tavaly viszont egy másodperc volt a különbség a két kocsi között ilyenkor. Ami a csapattársait illeti, Rob Huff kemény ellenfél lesz, hihetetlenül profi és Micheliszhez hasonló időket ment úgy, hogy csak idén kezdett ismerkedni a Hondával a korábbi világbajnok – tudta meg Totalcar.

Nevezés van, pilóta még nincs

Időközben az is biztossá vált, hogy a túraautó-világbajnokság idei szezonjára is beadta nevezését a Zengő Motorsport, a pilótáról viszont még nincs végleges döntés. „Egyelőre még folynak a tárgyalások a leendő pilótákkal, de a célunk továbbra sem változott. Szeretnénk visszamenni a startvonalhoz egy újabb fiatal magyar tehetséggel, és ismét felépíteni magunkat odáig, ahova Michelisz Norbival eljutottunk” – nyilatkozott a csapatfőnök Zengő Zoltán a WTCC Blognak.

A zengős ülésre esélyesek közül így kiesett a sokat emlegetett kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, aki ezt hétfőn az Indexnek is megerősítette – így valószínű, hogy Nagy Dániel, ifj. Ficza Ferenc, vagy Tóth Norbert lehet a befutó a magyar csapatnál.