Michelisz: Két dobogó után is hiányérzet

370230
2016.04.05. 19:39

Az idénynyitó Paul Ricard-i versenyhétvégén két harmadik hellyel kezdte a 2016-os szezont Michelisz Norbert, aki a remek eredmény ellenére nem volt tökéletesen elégedett. Ehhez az is hozzátartozik, hogy furcsa íve volt a hétvégének: pénteken jól ment a két szabadedzésen, szombaton viszont az időmérőn egyre kevésbé találta a helyét az autóban, miközben a szinte ugyanolyan beállításokkal autózó Tiago Monteiro a második helyre kvalifikálta magát.

A két, egyaránt harmadik helyet hozó futamon aztán főleg a gumispórolás került előtérbe: hogy pontosan hogyan, azt a blogján elolvashatják, ahol arról is ír, hogy a dupla dobogó ellenére hiányérzet maradt benne, mert szeret csapaton belül a leggyorsabb lenni, és ez nem sikerült. Új adatmérnökét Juhász Szabolcsot már meg is kérte, hogy rendszerezze a telemetria adatokat, hogy mielőbb megtudják, mi okozhatta a lemaradást.

A tesztek után most láttam csak igazán, hogy mennyire euforikus, lendületes emberek dolgoznak a JAS-nál

– írja a csapaton belüli hangulatról. És bár sokan úgy tartják az olasz csapatról, hogy a mentalitásuk nem a legfegyelmezettebb, ő inkább a pozitív oldalát látta ennek, az ünneplést.

Túl jó is lehet a hangulat

Sőt, a hangulat már-már túl jó a pilóták között. „Könnyebb úgy jóban lenni, hogy mindhárman sejtjük, a világbajnoki címért nem egymást kell legyőznünk” – írja Michelisz, aki bízik benne, hogy nemsokára meglesz a természetes feszültség közöttük, mert az azt jelentené, hogy sikerült szintet lépniük, és már egymás ellen kell küzdeniük a vb-címért. Végtére is ez a végső cél a Hondának és hármójuknak is.