Tökéletesen taktikáztak Micheliszék a Salzburgringen

2017.06.10. 15:46

Hatalmas munkával, de sikerült pótautót szereznie a M1RA-nak a pénteken hatalmasat bukó Tassi Attila alá, így Michelisz Norbert csapata két versenyzővel folytathatta a küzdelmet a TCR International Series salzburgringi hétvégéjén.

Az autócsere miatt viszont büntetést kapott Tassi, akinek az első vasárnapi futamot majd a mezőny végéről kell kezdenie. Hasonló büntetésre számíthatott volna a Zengő-pilóta Ficza Ferenc, aki nem tudta ezt a büntetést letölteni, miután az első szabadedzésen nagyjából ugyanott bukott, ahol Tassi pénteken. A Zengő Motorsport SEAT-ja annyira megtört, hogy nem tudták vállalni vele a hétvégén, ráadásul bordafájdalmakkal Ficzát kórházba is kellett szállítani.

A szombati időmérő elején két idei újonc, az osztrák Thomas Jäger, illetve a Craft-Bamboonál a váratlanul visszavonuló Hugo Valente-ot váltó Daniel Lloyd voltak a leggyorsabbak, majd a M1RA-pilóta Roberto Colciago ugrott az élre annak ellenére, hogy maximális, 30 kilós plusz büntetősúllyal megy Ausztriában, miután ő volt a legeredményesebb Monzában. Colciagót emellett büntetés is hátráltatja, egy olaszországi előzés miatt kezdi majd öt hellyel hátrábbról az első vasárnapi futamot.

Colciagót végül első, Tassi harmadik helyen jutott tovább a legjobb tizenkettőbe, amibe meglepetésre nem került be a világbajnoki összetettet vezető Jean-Karl Vernay, illetve a hatodik helyen álló Davit Kajaia, akitől elvették a sárga zászló alatt futott legjobb köridőt.

Tökéletes taktika

Roberto Colciagóval sikerült remekül taktikáznia a M1RA-nak, az olasz ugyanis megszerezte a fordított rajtrácsos pole-t a második vasárnapi futamra, miközben Tassi a negyedik legjobb idővel zárt. Az első futamot mindketten büntetéssel, a legjobb 10-en kívülről kezdik majd. Az időmérőt a szlovák Mat'o Homola nyerte Dusan Borkovic és Pepe Oriola előtt.

„Nagyon jó eredménynek tartom ezt a negyedik helyet, főleg azért, mert mindössze másfél tizedre voltam az elsőtől. Ahhoz képest, hogy ezt az autót még nem ismerjük annyira, hiszen csak ma tudtunk elkezdeni dolgozni vele, ez kiváló volt. Ráadásul úgy érzem, két tized még bennem maradt, egy tökéletes körrel akár a pole is meglehetett volna. Szóval köszönöm a csapatnak, nagyszerű munkát végeztek. Az első futam a büntetés miatt sajnos nehéz lesz, de a másodikon a hetedik helyről próbálom kihozni a maximumot. Alig várom már a versenyeket!” - összegzett az időmérő után Tassi.

Az első vasárnapi futam 13.05-kor, a második 14.35-kor rajtol majd.