Michelisz sorban harmadszor rajtol az első sorból

auto-wtcc-argentina-2017 (4)
2017.07.15. 21:12

Nyoma sem volt a WTCC argentin időmérőjén a ködnek, ami mind az első, mind a második szabadedzésen gondot okozott, az elsőt például félbe is kellett szakítani emiatt.

Hatalmas meglepetéssel indult az időmérő első harmada, ugyanis a vb-címre is esélyes Rob Huff nem jutott be a top 12-be a Citroennel, a 13. helyen zárt. Mögötte a két Zengő-pilóta, Nagy Dániel és a WTCC-újonc Szabó Zsolt zárt, mindketten verték a ladás amerikai Kevin Gleasont. Az élen két Volvo, Nicky Catsburg és Thed Björk megelőzték ugyan Michelisz Norbertet, de nem volt veszélyben a magyar túraautós továbbjutása.

A második szakaszból magabiztosan ment tovább a legjobb ötbe Michelisz Norbert a második legjobb idővel, egyedül Catsburg volt gyorsabb nála. A superpole-be még a volvós Thed Björk, a vb-pontversenyt vezető Tiago Monterio és a hazai pályán vezető Esteban Guerrieri fért be. A fordított pole-t Yann Ehrlacher szerezte meg.

Ahogy a hétvége előzetesében írta Michelisz Norbert, a pole-hoz valóban tökéletes kör kellett, ez Catsburgnak sikerült, aki majdnem ezredre ugyanazt autózta, mint a második harmadban. Michelisz minimálisan lassult, de két pole után így is az első sorból rajtol majd a fő futamon a holland mellől. A harmadik helyet Monteiro vitte el, Björk csak ötödik lett Guerrieri mögött. A pole-t megszerző Catsburg helyezése órákig veszélyben volt, pályaelhagyás miatt vizsgálták, ám végül megtarthatta első helyét. Itt az eset, ami miatt bajban volt.

A hondás Micsigami Rjónál motort kellett cserélni, így a vasárnapi első, fordított rajtrácsos futamot a mezőny végéről kezdi majd a japán pilóta.

A MAC3 csapatidőfutamot a Volvo nyerte.

A vasárnapi futamok 20.00-kor és 21.15-kor rajtolnak majd.