Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Forma-1 jövője a Forma-E jelene: űrhajó

2018.01.30. 13:55

Bár a hivatalos bemutató csak március 6-án, a Genfi Autószalonon lesz, a Forma-E képeken már most bemutatta a sorozat következő generációs kocsiját, a Gen2-t.

Elsőre nem is annyira szembetűnő, de a Gen2-t már az F1-be is érkező Halóval, a Glória-fejvédővel szerelték. Jobban elvonja a figyelmet a formaautó sportkocsis jellege, egészen közel van a 2017 elején közölt koncepcióverzióhoz: az elején szabtak inkább, de a hátsó szárnyat is átrajzolták, ahogy a pilótafülke üvegborítása is eltűnt.

A Gen2 kasztnija sokkal egységesebb, mint az eddigi verzióé, nem tűnik annyira tagoltnak, a széles, lapos építés miatt pedig szinte rátapad majd az aszfaltra.

Ami a belsőt illeti, az új verzió majdnem megduplázza az eddigi energiakapacitást, amivel szükségtelenné válik az eddigi futam közbeni autócsere, ráadásul a kocsik végsebessége is nő.

A most bemutatott verzió a 2018-19-es szezonban mutatkozik be, amikor több gyártó, így a Mercedes is beszáll a sorozatba, de a korábbi F1-pilóta Felipe Massa is a pilóták közé kerül.