Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaszra cseréli portugál pilótáját a Michelisz-csapat

2018.09.18. 16:49

Pilótacserét jelentett be a M1RA, Michelisz Norbert túraautó-csapata kedden. A nem túl váratlan bejelentés szerint a TCR Európa-kupa szeptember 21-23.-i, monzai versenyhétvégéjén az a Nicola Baldan vezet majd Nagy Dániel mellett, akinek besegítettek az előző hétvégén a TCR Italyban Vallelungában.

Az olasz versenyző a Hungaroringen futamgyőzelmet szerző Francisco Mora helyét és autóját veszi át a TCR Európa-kupában – a portugál pilóta a magyar győzelme után a következő fordulóban, Assenben már nem indult a csapatnál, és most Monzában sem ő ül be a M1RA Hyundaiába.

Baldannal a hétvégén egy időmérős hetedik helyet szereztek, majd a két futamon egy hatodik hely, és egy harmadik helyről kiesés (defekt miatt) jött össze a csapatnak és a pilótának.

„Annak ellenére, hogy a vallelungai futamok nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna, örömmel folytatjuk Nicolával az Európa-kupában is. Igen gyors pilótáról van szó, aki a Monzában szerzett tapasztalataival különösen értékes tagja lehet a csapatunknak ezen a hétvégén” – árulta el a M1RA csapatvezetője, Bári Dávid a közleményben.

Baldan egy július végi balesetben eltörte a kulcscsontját, ezért még nincs tökéletes állapotban, ennek ellenére jó szereplést vár Monzában. Ő egyébként a M1RA harmadik olasz pilótája, Roberto Colciago majdnem egy teljes szezont ment velük a 2017-es TCR International Seriesben, amikor sérülése miatt ki kellett hagynia egy hétvégén, a honfitárs Giacomo Altoé ült be a helyére. Érdekesség, hogy eddig mindkét olasz pilóta legalább egyszer dobogóra állhatott a M1RA-val nemzetközi versenyen.

A monzai versenyhétvégén a Hyundaiok és a Hondák lesznek a legnehezebbek a mezőnyben, mindkettő egyaránt 1 325 kilós súlyon lesz, ami a gyors, motorerő-igényes pályán nem ideális a M1RA szempontjából, de nem kedvez a sorozat másik magyar pilótájának, a Hondával versenyző Tassi Attilának sem.

A TCR Európa-kupa monzai hétvégéjének programja

2018. szeptember 21., péntek

  • 12.05-12.35 Első szabadedzés
  • 16.40-17.10 Második szabadedzés

2018. szeptember 22., szombat

  • 11.45-12.20 Időmérő
  • 17.35-18.10 Első futam (25 perc +1 kör)

2018. szeptember 23., vasárnap

  • 12.10-12.45 Második futam (25 perc +1 kör)