Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az utolsó métereken nyerte meg a futamot Marc Marquez

2018.10.07. 11:23

A világbajnokságot vezető Marc Marquez nyerte meg az első Thai GP-t, az utolsó méterekig küzdött a pontversenyben második Andrea Doviziosóval. 

Marquez indult a pole-ból Rossi és Dovizioso előtt. A rajt után is megmaradt ez a sorrend, sőt Rossi egy ideig még vezetett is a futamon, azonban nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a Thai Nagydíj győztese a Marquez-Dovizioso duóból kerül majd ki.

A negyedik körben már Dovizioso vezette a futamot (miután Rossi az élen elrontotta a kigyorsítást), a spanyol szorosan mögötte. Marquez ezek után megállás nélkül gyötörte az olaszt, az utolsó kör előtt háromszor is megelőzte. 

DOVIZIOSO AZONBAN MINDHÁROMSZOR VISSZA TUDTA VENNI A VEZETÉST. 

A 26. körben ugyanakkor Marquez próbálkozásai kifizetődtek, sikerült elől maradnia, így az utolsó kanyar előtt már neki kellett védeni a vezető pozíciót. Dovizioso meg is próbálkozott az előzéssel, a célegyenesbe ő fordult be elsőként, azonban a spanyol okosan taktikázott, jobban tudott kigyorsítani és az utolsó métereken visszavette az első helyet.

Marquez a győzelemmel 77 pontosra növelte az előnyét Doviziosóval szemben, négy futammal a szezon vége előtt. A pontverseny harmadik helyén álló Valentino Rossi csak a negyedik lett, már 99 pontos a hátránya.