Ivó, Milán
EUR 384,46 Ft
USD 363,56 Ft
5 °C
26 °C

Michelisz: Nyomni fogom neki

3f23db543d1e52abb0bd2840c611edd4 (1)
2019.12.13. 17:12 Módosítva: 2019.12.13. 23:01
Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte a túraautó-világkupa malajziai szezonzáróján, ezzel két kisebb, de annál fontosabb lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. A vasárnapi folytatást 15 pontos előnnyel váró Michelisz videónkban értékelte a tökéletes pénteket.

Tökéletes nap volt. A szabadedzések után mindenki azt mondta, hogy nagyon jól állunk, de ahogy korábban is mondtam, úgy éreztem, van még hova fejlődni, és sikerült is megtalálni a jó beállításokat mindkét időmérőre. Nagy köszönet jár a csapatnak, és a közösségi médiában is hatalmas támogatást kapok otthonról a szurkolóktól, de még 75 pont megszerezhető vasárnap, úgyhogy nem akarok elkényelmesedni, a szezon utolsó három futamára koncentrálok teljes erővel innentől

– kezdte a sajtótájékoztatót a pénteken két időmérőből kettőt megnyerő Michelisz Norbert, aki 15 pontos előnnyel és két pole pozícióval vág neki a szezon utolsó három futamának vasárnap.

Elmondta azt is, hogy benne van az időmérőben, hogy valaki hibázik. Ezért nem neheztelhet a csapattárs Gabriele Tarquinire és Nicky Catsburgre, amiért azok nem közvetlenül mellőle, illetve mögüle indulnak majd a vasárnapi második két futamon, és ezzel nem tudnak plusz védelmet nyújtani neki.

Michelisz közvetlen riválisa, a magyar pilótát 15 pontos, még simán ledolgozható hátránnyal követő Esteban Guerrieri a vasárnapra jósolt esőre emlékeztetett mindenkit az időmérők utáni sajtótájékoztatón. Abban bízik, hogy az megkavarhatja az erőviszonyokat a szezon utolsó három futamán. Az eső lehetőségére Michelisz Norbert is kitért az Indexnek adott külön értékelésében mint tényező, ami meghatározhatja a vasárnapi napot.

Addig viszont vár egy kisebb pihenést jelentő szombat (ezen a napon a motorosok endurance-vb-futamát rendezik Szepangban, így a túraautósok nem ülnek autóba), ami a magas páratartalom és a hőség miatt nagyon jókor jön, árulta el. A vasárnap kapcsán azt ígérte, hogy

nyomni fogom neki,

a taktikáról viszont érthető módon nem sokat árult el. Már csak azért sem, mert akár legrosszabb esetben egy korai baleset is közbejöhet, ami átírhatja a második és harmadik futam taktikáját. Összességében viszont az várható, hogy az első rajtkockából indulva a győzelemért küzd majd, amivel bebiztosíthatja a bajnoki címet.

Videónkban Michelisz a meglepetésre visszaeső tempót produkáló riválisok, a Lynk & Co-autók teljesítményére is kitért.

WTCR Malajzia: Michelisz Norbert értékelése a pénteki időmérők után

Michelisz Norbert 15 pontos előnyről várja a vasárnapi folytatást, ahol a három futamon maximum 75 pontot lehet gyűjteni, úgyhogy a munka neheze még hátra van, hiszen az üldözők simán behozhatják. 

 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás