Visszahívták Miklós Editet és a síszövetség teljes elnökségét

2020.07.30. 16:48 Módosítva: 2020.07.30. 21:01

A Magyar Sí Szövetség (MSSZ) csütörtöki küldöttgyűlésén Miklós Editet és a teljes elnökséget visszahívták, tudta meg az Index. 

A küldöttgyűlésen részt vevő informátorunktól azt tudtuk meg, hogy nagyon vontatottan és személyeskedésektől sem mentesen zajlott a küldöttgyűlés. Órákon át azon ment a vita, hogy mi kerülhet fel a napirendi pontok közé, és hogy ki legyen a gyűlés levezető elnöke, illetve a jegyző.

Ezek a kérdések végül eldőltek, de délután négyig még mindig csak négy pontot tárgyaltak meg a tizenhatból a tíz órakor kezdődő gyűlésen. A legfontosabb ügyekben viszont már ekkor döntés született. A tagság visszahívta a teljes elnökséget. A szövetség elnöke eddig Miklós Edit, olimpiai hetedik alpesi síző volt, alelnökként Gótzy Antal dolgozott. Az elnökség tagjai pedig Büki Gábor, Tóth Zalán, Becze Tibor Zsolt, Kis Márton Vidor és Szőcs Emőke voltak.

Miklós Edit
Miklós Edit
Fotó: Bődey János

A tagság a szövetség ellenőrző bizottságának beszámolóját sem fogadta el, ahogy az elnökség 2019-es pénzügyi beszámolóját sem. A küldöttgyűlésen az ellenőrző bizottságot is visszahívták.

A küldöttgyűlés végül csak négy pontot tárgyalt meg, a többi 12-re a szeptember 11-i gyűlésen térnek majd vissza.

Az MSSZ-t 2018 áprilisa óta vezette Miklós Edit, egy botrányosra sikerült közgyűlésen választották meg Bajai András helyett