Miklós Edit szerint ő a Sí Szövetség elnöke, a bírósági felfüggesztés azon nem változtat

2018.05.29. 13:11

A Fővárosi Törvényszék felfüggesztette a Magyar Sí Szövetség elnökének választott Miklós Edit bejegyzési kérelmét. 

A Törvényszék mindaddig nem határoz az álközgyűlés döntéseinek bejegyzéséről, illetve feltehető elutasításáról, ameddig a Magyar Sí Szövetség által benyújtott törvényességi felügyeleti kérelmeket jogerősen nem bírálja el

– idéz a korábbi elnök Bajai András közleményét az MTI. Bajai szerint ráadásul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége mindaddig őt tekinti a szövetség elnökének, ameddig a Fővárosi Törvényszék nyilvántartásába mást jogerősen nem jegyez be.

Bajai Andrást tavaly novemberben választották elnöknek, majd februárban arról számolt be, hogy a szervezet törvénytelenül működik. Áprilisban Miklós Edit visszavonult, három nappal később pedig őt választották elnöknek, Bajai szerint azt a közgyűlést több okból is törvénytelenül hívták össze.

A bíróságnak a felfüggesztő határozata azt mondja, hogy valaki akadékoskodik, valaki törvényességi felügyeleti eljárást indított, annak a lezárultát követően fogja elintézni a bejegyzést. Ez önmagában nem lesz akadálya a megválasztásom bírósági nyilvántartásba vételének.Aki minimális tájékozottsággal rendelkezik ebben az ügyben, az pontosan tudja, hogy ez a felfüggesztés nem azt jelenti, hogy nem én vagyok az elnök, hanem azt jelenti, hogy indítottak egy másik olyan eljárást, amit le kell zárni ahhoz, hogy az után engem be is jegyezzenek a bíróságon

– mondta ezzel kapcsolatban Miklósi Edit, aki szerint a  pereskedés komoly fennakadásokat okoz a szövetség életében.  Bajai ugyanis nem adta át a szövetség iratanyagát és felügyeleti eljárást indított, emiatt pedig a szervezet nem tud mérlegelfogadó közgyűlést tartani, vagyis késik az állami támogatások elszámolása. Ezért késni fog a következő szezonra való felkészülés, ami hatalmas hátrányt jelent a sportolóknak, hiszen a következő idényben felnőtt és ifjúsági világbajnokság is lesz a sísport minden szakágában.