Már ki is verték Szávay legyőzőjét

2008.06.04. 06:59
A negyeddöntőknél tart a Roland Garros, dideregnek a nézőtéren az emberek, más meglepetés kedden nem volt. Ezért bemutatunk két balti tehetséget, egy férfit és egy nőt.

Amíg a még csak 19 éves Suarez Navarrónak nem kellett különösebb bravúrt végrehajtania, szépen visszaütögette, amit kellett, aztán ha a szerb Jankovics valami trükköt mutatott be, repültek a labdák szanaszét a pályán. Csak a szerb játékoson múlott, hogy 1 óra és 13 percig tartott a meccs. Abszolút nem volt azonos szinten a két játékos.

Véget ért a Szávayt legyőző cseh Kvitova menetelése is. Kaia Kanepi, az észtek 49. helyen álló, 23 éves játékosa jutott a negyeddöntőbe. Kanepi 2006-ban a harmadik fordulóig keveredett a US Openenen, Grand Slam-tornán eddig ez volt a legjobb eredménye. Párizsban remekül szerepel. Csakvetadze után Medina Garriguest is kiverte, két kiemeltet búcsúztatott. Idén 20-11-es mutatója volt a torna előtt.

A férfiaknál két meccs volt, az esélyesebbek jutottak tovább. Nadal könnyedén, Djokovics nagy csatában. A szerb ellenfelét már méltattuk, most is megtesszük. Ernests Gulbis augusztus 30-án lesz húszéves. Rigában született, a festőien szép Jürmalában él, jelenleg 80. a világranglistán. Jobbkezes, 16 éves kora óta profi teniszező. A 61. helyen kezdte az évet, némileg visszaesett, de mostani sikere révén megint előre fog lépni. Tavaly ilyenkor állt ebben a pozícióban, két éve még csak 275. volt.

A negyedöntőkben a nőknél Szafina Gyementyjevával, Kuznyecova Kanepivel folytatja. Szafina 3-2-re vezet honfitársa ellen, idén Berlinben már megverte Gyementyjevát, salakon még soha nem kapott ki tőle. Grand Slam-tornán még életében nem ért el ekkora sikert, ha nyer, először lesz elődömtős a négy kiemelt torna valamelyikén. A döntöbe jutásért pénteken két szerb küzd egymással, Jankovics Ivanoviccsal találkozik.

A férfiaknál már biztos, hogy Nadal-Djokovics csata lesz a fináléért. A másik ágon Federernek a chilei Gonzalez jelenthet akadályt, az egyetlen nem kiemelt, Gael Monfils, az ötödik helyre rangsorolt David Ferrerrel találkozik. Ez lesz az első egymás elleni meccsük. Monfils az 59., Ferrer az 5. a világranglistán.

Roland Garros, Párizs (15 575 960 euró)

Férfi egyes, negyeddöntő: Nadal (2., spanyol)-Almagro (19., spanyol) 6:1, 6:1, 6:1, Djokovics (3., szerb)-Gulbis (lett) 7:5, 7:6, 7:5

Női egyes, 4. forduló: Kuznyecova (4., orosz)-Azarenka (fehérorosz) 6:2, 6:3, Kanepi (észt)-Kvitova (cseh) 6:3, 3:6, 6:1. Negyeddöntő: Ivanovics (2., szerb)-Schnyder (10., svájci) 6:3, 6:2, Jankovics (3., szerb)-Suarez Navarro (spanyol) 6:3, 6:2.