6 órája megy az 5. játszma Wimbledonban

2010.06.23. 23:46

9 óra is kevés volt, hogy eldöntse Isner és Mahut Wimbledonban, melyikük a jobb, csütörtökön fél öttől folytatják.

Sporttörténelmi meccset játszik egymással a francia Nicolas Mahut és az amerikai John Isner az angol nyílt teniszbajnokságon. Előbbi a 148. a világranglistán, utóbbi a 23. kiemelt.

Wimbledonban a tizennyolcas pályára sorsolták szerdán az első fordulót kedden befejezni nem tudó két játékost.

Kedden az első szettet az amerikai Isner nyerte meg 6:4-re, Mahut 6:3-mal egyenlített, a két következő játszma rövidítéssel ért véget: Isner nyerte meg az egyiket, riválisa a másikat.

Szerdán kellett volna eldönteniük, melyikük a jobb, de az ötödik szettben, ahol már nincs rövidítés, több mint hat óra játék után sem sikerült: 383 perce játszottak, amikor besötétedett, 59:59 az állás a döntő szettben, csütörtökön folytatják. Kedden az első négy szett 194 percig tartott, tehát jó 9 és fél órája tart a mérkőzés.

Körülbelül két órája ment az ötödik szett, azóta az összes kamera a félreeső 18-as pályára fókuszált, és már ezt a meccset közvetítette.

Egyik játékos sem veszítette el adogatását, elgyötörten is jól szerváltak, fogadóesélyig is alig jutottak.

Wimbledonban 1969-ben játszották a leghosszabb meccset, akkor 112 gém után ért véget, de akkor a szettekben még nem volt rövidítés. Isner és Mahut csatájában csak a döntő szett majdnem tovább tartott.

Mahut 449 pontot szerzett eddig, de a végső győzelemhez ez sem volt elég. Mahut 94, Isner 98 ászt ütött, eddig.