2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

Baboséknak nem sikerült megnyerni a wimbledoni döntőt

2014.07.05. 16:59

Babos Tímea már azzal páratlan wimbledoni sikert ért el, hogy nagyszerű meneteléssel döntőbe jutott női párosban Kristina Mladenovic-csal az oldalán, mivel Wimbledonban még egyetlen női teniszezőnk sem játszott döntőt. A fináléban a második kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel azonban már nem bírtak, 6:1, 6:3-ra az olaszok nyertek, és ezzel már minden Grand Slamen győzni tudtak. Babosék mosolyogva jöttek fel a pályára, de nehezebben melegedtek be, és az olaszok is mindent megtettek, hogy ne adjanak esélyt nekik. A magyar játékosnak voltak nagyon szép megvillanásai, francia partnere kicsit többet hibázott, és az első adogatásokkal is sokáig voltak gondok.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Errani nem tudta felszedni félröptével Mladenovic labdáját. Babosék azonban nem tudták lezárni 40-15-ről rögtön a gémet, az egyébként is sok második szervára kényszerülő francia kettős hibát ütött, majd egy tenyerest rontott el. Egyenlő.

  • Nagy szervák Vincitől, szélesre ütött tenyeres Mladenovic-tól, megerősítették a brékelőnyüket az olaszok. (0:2)

  • Szép röpte Babostól a hálónál, meg is hozta a pontot. Mladenovic röptéje viszont megakadt a háló tetejében. 15-15.

  • Nem sikerült elütni Errani mellett, az olasz páros rögtön elvette Babosék adogatását. (0:1)

  • Egy jó szerva Babostól, utána azonban egy tenyerese és egy fonákja is a hálóban kötött ki. 15-40.

  • Egészen pontosan a magyar teniszező, az első pont mindjárt egy maratoni labdamenetet hozott. Vinciéké a pont. 0-15.

  • Megkezdődött a melegítés, Babos és partnere is mosolyogva, jó kedvűen érkezett.

  • Babos profi karrierje 2009-ben indult, 11 ITF-tornát nyert meg, így verekedte be magát 2012-ben a legobb százba, ahol 2012. augusztus 20-án a 59. helyig jutott. Párosban pedig idén februárban a 26. helyen is állt már.

    Babos Wimbledonban most indul harmadszor, 2012-ben sikerült egyesben egy kört menni, párosban az elmúlt két évben rögtön az elején búcsúzott. Karrierje eddigi WTA-meccsein 193 párosmeccset játszott le, és a wimbledoni sikereivel már 133 győzelemnél tart, mindössze 60 veresége van. Összehasonlítva az egyesben elért eredményeivel (167-95), nyugodtan kijelenthető, hogy párosban sokkal jobban megy neki.

  • A magyar teniszező egyéniben a 92. a világranglistán, de párosban sokkal jobban szerepel, Wimbledon előtt a 31. helyen állt. Pályafutása során egyszer nyert egyéniben WTA-tornát, párosban viszont már nyolcszor lett a legjobb, idén már két tornát megnyert, Sydneyben Lucie Safarovával, Kuala Lumpurban a tajvani Haocsing Csannal.

  • Legutóbb 1985-ben drukkolhattunk magyar felnőtt játékosnak wimbledoni döntőben. Taróczy Balázs meg is nyerte a svájci Heinz Günthardttal, a legutóbbi magyar női Grand Slam-döntős pedig 1986-ból van, akkor Temesvári Andrea nyerte a Roland Garrost Martina Navratilovával.

  • Az ellenfelük a döntőben a korábbi világelső, jelenlegi 2. kiemelt Errani, Vinci kettős lesz, akik háromszor nyertek már Grand Slamet együtt, Wimbledonban azonban most először jutottak be a fináléba.

  • Babos Tímea történelmet írt, ő az első magyar teniszezőnő, aki döntőt játszhat Wimbledonban.  Az első, majd a 11. kiemelt legyőzése után pénteken a kiemelés nélküli Petkovic, Rybarikova párost győzte le 6:1, 6:3-ra a francia Mladenoviccsal az oldalán.