András, Andor
-3 °C
3 °C

Becker a magyar meccs előtt: Vannak őrült történetek a Davis-kupában

2019.01.31. 14:50

Piros Zsombor és Philipp Kohlschreiber mérkőzésével kezdődik meg pénteken a Németország-Magyarország párharc a tenisz Davis-kupa frankfurti selejtezőjében, írta az MTI.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy az első egyes meccset a világranglistán 371., 19 éves Piros vívja a 32. helyen álló Kohlschreiberrel, aki 16 évvel idősebb nála. A második találkozón a hazaiak legjobbja, a tavalyi ATP-világbajnok, világranglista-3. Alexander Zverev játszik az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péter ellen.

A szombati folytatásban a páros mérkőzésen Jan-Lennard Struff (51.) és Tim Pütz (350.) száll szembe Nagy Péterrel és Borsos Gáborral (552.), majd Zverev Pirossal, Kohlschreiber pedig Naggyal csap össze az ötezer férőhelyes Fraport Arenában.

„Még 15 évesen játszottam egyszer Péter ellen, ráadásul kikaptam tőle. Azért remélhetőleg ott leszünk a madridi döntőben, ahol sok sikert kívánok majd a srácoknak" – utalt arra a frankfurti városházán tartott eseményen Zverev, hogy csak a selejtezőben áll a válogatott rendelkezésére, a fináléban már időpont-egyeztetési problémák miatt nem kíván részt venni.

A hatszoros Grand Slam-bajnok Boris Becker a német szövetség férfi szakágának vezetőjeként óva intett az elbizakodottságtól:

Vannak őrült történetek a Davis-kupában. A magyarok fiatal játékosokkal jöttek, és ki tudja, hogy két-három év múlva ők hol tartanak majd.

Michael Kohlmann, a német válogatott kapitánya még a megfázással küszködő Peter Gojowczykra (62.) számíthat, míg a túloldalon Köves Gábor dolgát nehezítette, hogy Fucsovics Márton (47.) a magyar szövetséggel fennálló vitája miatt nem vállalta a játékot, Valkusz Máté (314.) pedig mononukleózissal küzd. A távollétükben a kapitány a hónapok óta lábsérüléssel bajlódó Balázs Attilát (258.) és az újonc Szintai Dávidot (-) nevezte a párharcra.

A Davis-kupában idén a 12 selejtező győztesei részt vehetnek novemberben a 18 csapatos madridi döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és az amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.

A magyar és a német válogatott 1936 óta ötször találkozott egymással, s a németek 3-2-re vezetnek. A legutóbbi párharcra 1978-ban került sor Budapesten, akkor a Taróczy Balázs és Szőke Péter által alkotott magyar csapat 3-2-re verte az NSZK-t.

A Dk-selejtező menetrendje

Péntek 16 óra:

  • Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor
  • Alexander Zverev-Nagy Péter

Szombat 12 óra:

  • Jan-Lennard Struff, Tim Pütz-Nagy Péter, Borsos Gábor
  • Alexander Zverev-Piros Zsombor
  • Philipp Kohlschreiber-Nagy Péter