16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Elárverezik a csődbe jutott Boris Becker trófeáit

2019.06.24. 14:35

Elárverezik Boris Becker német teniszsztár 82 érmét, kupáját, személyes szuvenírjait egy hétfőn kezdődő online árverésen, hogy adósságai egy részét ki tudja fizetni, írja az MTI.

A most 51 éves Becker Wimbledon történetének legfiatalabb győztese volt, aki első wimbledoni bajnokságát mindössze 17 évesen nyerte, ezt még kettő követte.

A licitálás július 11-ig tart - olvasható az árverést szervező Wyles Hardy londoni aukciósház honlapján. A trófeák között található az Challenge-kupa, amit a sportoló egyik wimbledoni győzelme után kapott, valamint a Renshaw-kupa, amit a teniszező a legfiatalabb egyéni Grand Slam-győzelméért nyert el.

Boris Becker árverezésre vitt díjainak replikái a Wyles Hardynál
Boris Becker árverezésre vitt díjainak replikái a Wyles Hardynál

Licitálni lehet az 1990-ben szerzett wimbledoni éremre, amit akkor kapott, amikor kikapott a svéd Stefan Edbergtől, továbbá arra az ezüstkupára, amelyet a Tiffanynál készítettek és Becker 1989-ben Ivan Lendl legyőzésével nyert el a US Openen.

A karrierje során mai árfolyamon 20 millió eurót nyerő Becker 2017-ben jelentett magáncsődöt, de akkor egy trükkel próbált megmenekülni attól, hogy elárverezzzék trófeáit. A Közép-afrikai Köztársaság kulturális és humanitárius nagykövetének adta ki magát, és diplomastátusza miatt mentességet kért. Az afrikai ország külügyminisztere viszont tagadta, hogy delegálták volna az Európai Unióba, szerinte Becker egy ellopott, üres útlevélhez jutott hozzá.

A furcsa ügy 2018 decemberben ért véget, amikor egy londoni bíróság előtt lemondott a mentességéről, így az aukciósház piacra dobhatta a trófeákat.

Az eladásból befolyó pénz azonban nem lesz elegendő, hogy sok milliós adósságát fedezze. Beckernek már Spanyolországban is voltak bírósági ügyei, mert nem fizette ki a mallorcai villáján végzett munkákat. 2002-ben egy német bíróság ítélte két év felfüggesztettre és 500 ezer eurós bírság (162 millió forint) megfizetésére a több mint 1,7 millió eurós adótartozás miatt.  • Hírek
  • Hírek