Roger Federer nem látja értelmét az edzésnek

2020.05.23. 20:50 Módosítva: 2020.05.23. 23:35

Őszintén szólva, nem látom értelmét az edzésnek, ugyanis még nagyon sok idő eltelik, amíg újra versenyezhetünk

– mondta a  hússzoros Grand Slam-győztes Roger Federer egy online beszélgetésben, ahol a korábbi a világelső, háromszoros Roland Garros-bajnok Gustavo Kuerten volt a beszélgetőpartnere. Federer szerint most fontosabb, hogy kipihenje magát. Fizikailag jól érzi magát, árulta el a 38 éves svájci teniszező, aki azt is elmondta, hogy a 2016-os térdműtéte óta nem volt otthon öt hétnél hosszabb ideig. 

Fontos, hogy most töltődjek. Ha majd tudjuk, hogy hamarosan újra játszhatunk, ha lesz cél, akkor ismét szuper motivált leszek.

A koronavírus-járvány miatt legalább július végéig nem rendez tornákat a férfi versenyeket szervező ATP. Federer két idei nagy célja közül a wimbledoni bajnokságot törölték, a tokiói olimpiát pedig egy évvel elhalasztották.

Federer nem tudja elképzelni, hogy nézők nélkül rendezzenek tornákat, reméli, ez sosem fog megtörténni. Szerinte akkor lehet ismét versenyeket rendezni, ha legalább a stadionok harmada-fele megtelhet nézőkkel. A világranglista-második Rafael Nadal korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2020-as év elveszett, inkább a jövő évi Australian Open miatt aggódik.