Nem indul az Australian Openen a férfi világelső

GettyImages-1438977706
2023.01.07. 06:35
Carlos Alcaraz bejelentette, hogy még nincs százszázalékos állapotban, ezért kihagyja az év első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent.

A 19 éves spanyol teniszező már a novemberi ATP-világbajnokságot is kihagyta sérülése miatt, és bár úgy tűnt, teljesen felépülhet az Australian Openre, most mégis lemondta a részvételt. 

„Nagyon keményen dolgoztam, hogy Ausztráliában a legjobbamat tudjam nyújtani, de sajnos nem tudok pályára lépni. Nem könnyű, de optimistának kell lennem, felépülök és visszatérek, látjuk egymást 2024-ben” – fogalmazott a világelső.

Alcaraz tavaly robbant be a legjobbak közé, 57 mérkőzést nyert az évben, öt tornán diadalmaskodott, köztük a US Openen is csúcsra ért. Novemberben elszakadt egy izom a hasfalában, több hetet kihagyott, de december közepén már részt vett Abu-Dzabiban egy meghívásos tornán. 

Ekkor sem volt még százszázalékos állapotban, Andrej Rubljovtól és Casper Ruudtól is simán kikapott. 

„Az előszezonban egy vétlen mozdulat után megsérültem. Ezúttal a jobb lábamban sérült meg egy izom” – írta Alcaraz az Instagram-oldalán.

Az Australian Open főtáblás küzdelmei január 16-án kezdődnek, a férfi egyes döntőjét január 29-én rendezik meg. A melbourne-i torna legesélyesebb teniszezője az Ausztráliába visszatérő Novak Djokovics.

(Borítókép: Julian Finney / Getty Images Hungary)