Erődemonstrációt tartott Djokovics, megállíthatatlanul menetel Melbourne-ben

GettyImages-1459322914
2023.01.25. 12:21
Lehengerlően sima játékkal, három szettben verte meg Novak Djokovics az orosz Andrej Rubljovot az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

Pályafutásuk során első alkalommal találkozott Grand Slam-tornán a világranglistán hatodik Rubljov az ötödik Novak Djokoviccsal. Első igazi megmérettetésére készült a szerb teniszező a torna alatt, mivel Rubljov meggyőző játékkal jutott el a legjobb nyolc mezőnyéig. 

Az előre prognosztizált éles, izgalmas csata viszont elmaradt.

Novak Djokovics erődemonstrációt tartott, az első szettben mindössze egy játékot engedélyezett ellenfelének, 6:1-re behúzva a nyitó játszmát. A folytatásban sem sikerült több lehetőséget kiharcolnia az orosznak, Djokovics mind saját szervái, mind Rubljov adogatásai mögött magabiztosan játszott, és végül 6:2-re nyerte meg a második szettet. A harmadik szettben is rögtön elvette ellenfele adogatását a szerb klasszis, amely előny a mérkőzés végéig ki is tartott, így sima, három szettben dőlt el a meccs.

Rubljov összesen hét játékot nyert a negyeddöntőben.

Djokovics többek között olyan félelmetes statisztikákat mutatott fel a találkozó során, mint például az a mutató, hogy Rubljov amikor beütötte az első szerváját, akkor a labdamenetek 40%-át a szerb nyerte. Djokovics egy alkalommal sem veszítette el adogatását a mérkőzés folyamán.

Az elődöntőben a meglepetésember amerikai Tommy Paul lesz az ellenfél, majd esetleges döntőbe jutása során a Karen Hacsanov – Sztefanosz Cicipasz-mérkőzés győztesével küzdhet meg a végső győzelemért. A szerb klasszis pályafutása 10. Australian Open-trófeáját nyerheti idén. 

AUSTRALIAN OPEN, NEGYEDDÖNTŐ
Andrej Rubljov – Novak Djokovics 1:6, 2:6, 4:6

(Borítókép: Getty Images)