Fucsovics búcsúzott, túl nagy falat volt a 3. kiemelt

2023.08.24. 06:43

A 14. helyen kiemelt Fucsovics Márton a nyolcaddöntőben búcsúzott az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló kemény pályás férfi tenisztornán, ahol a szerdai játéknapon két játszmában alulmaradt a harmadikként kiemelt amerikai Sebastian Kordával szemben.

A magyar játékos (világranglistán 58. helyezettje) az első szettben 4:3-as előnyét követően a találkozó első brékjével elérhető közelségbe hozta magának a játszmaelőnyt, de hiába adogadhatott ezért, amerikai ellenfele (33.) simán visszabrékelte – 0:40-nél három labdája volt ehhez, a másodikat kihasználta –, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult.

A szett lezárása is hozott fordulatot, ott Korda lépett meg 3–0-ra, de Fucsovics 4–4-nél utolérte, viszont azt követően már csak egy pontot hozott össze a magyar teniszező. Szemben ellenfele három pontjával. Az amerikai játékos az első játszmalabdával lezárta a 61 perces szettet.

A második játszmában Korda 3:2-es előnyét követően jött el a brékváltás ideje, amelyben a magyar játékos 2:1-re maradt alul, így az amerikai 5:3 után egy óriási csatát hozó szervajátékkal le tudta zárni az 1 óra 53 perces összecsapást.

A US Open párhuzamosan már zajló selejtezőjében a nőknél versenyben maradt három magyar teniszező a csütörtöki versenynapon lép pályára a második fordulóban. Gálfi Dalma (17.) a román Elena-Gabriela Ruse, Bondár Anna (24.) az amerikai Elizabeth Mandlik ellen készülhet, míg Babos Tímea azzal az amerikai Fiona Crawley-vel találkozik, aki az első körben Jani Réka Lucát búcsúztatta.

Eredmény, Winston-Salem, ATP-torna, nyolcaddöntő:
Sebastian Korda (amerikai, 3.)–Fucsovics Márton (14.) 7:6 (7-5), 6:3