Fucsovics Márton számára párosban is véget ért a US Open

2023.09.01. 07:04
Fucsovics Márton az ausztrál Alexei Popyrinnal búcsúzott a férfi párosok nyitókörében az amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Fucsovicsék egy francia kettős, Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut ellen léptek pályára a 32 közé jutásért, és mivel második szervagémjüket semmire elvesztették, ez előtt és ezt követően sem hibázott adogatóként egyik fél sem, így 29 perc játék után a francia duó került előnybe.

A második szett rögtön a rivális brékjével indult és a következő adogatójátékukat is elvesztették Fucsovicsék, akik fogadóként nem tudtak gémet csenni a franciáktól, így ezt a játszmát 34, a találkozót 63 perc alatt veszítették el – emelte ki az MTI.

Egyesben a négy magyar induló közül Marozsán Fábián, valamint Fucsovics Márton utolsóként és egyszerre búcsúzott a US Openen, miután a második forduló szerdai játéknapján előbbi négy játszmában kikapott a 22. helyen kiemelt francia Adrian Mannarinótól, utóbbi egyoldalú küzdelemben maradt alul az ausztrál Rinky Hijikatával szemben.

Babos Tímea és Bondár Anna kettőse ugyancsak a nyitókörben búcsúzott a női párosok versenyétől. A 32 közé jutásért vívott találkozón a magyar kettős a Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia fehérorosz, brazil duó ellen lépett pályára. Mindkét fél hozta elsőre saját adogatását, ezt követően azonban sorozatban négy játékot a fogadók nyertek. A hajrában az újabb brék Azarenkáéknak jött össze, akik így 53 perc elteltével szettelőnybe kerültek.

A második felvonás rögtön a magyar páros elvesztett szervagémjével kezdődött, és ezután sem termett babér Bondáréknak, akik sem adogatóként, sem fogadóként nem nyertek játékot az alig 34 perces második játszmában – jegyezte meg a távirati iroda.
    
TENISZ, US OPEN
Férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért)
Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (francia)–Fucsovics Márton, Alexei Popyrin (magyar, ausztrál) 6:3, 6:2
Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért)
Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia (fehérorosz, brazil)–Babos Tímea, Bondár Anna 6:3, 6:0