Bíróság elé kerül a családon belüli erőszakkal vádolt olimpiai bajnok ügye

2024.01.16. 15:30
Az idei francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) alatt foglalkozik a bíróság Alexander Zverev ügyével. Az egyik legjobb német teniszezőt a sportoló volt barátnője vádolja családon belüli erőszakkal.

A tárgyalás időpontját május 31-re tűzték ki, de Zverevnek nem kell személyesen megjelennie a teremben – közölték német bírósági tisztviselők a BBC kérdésére.

Novemberben Zverevet pénzbírsággal sújtották, miután olyan hírekről lehetett hallani, hogy fizikailag bántalmazta volt barátnőjét.

Az olimpiai bajnok Zverev tagadja a vádakat, és fellebbezett a végzés ellen, ami azt jelenti, hogy jogilag ártatlan maradt, és a jogerős ítéletig nem tiltják el a versenyzéstől.

A francia nyílt teniszbajnokság, amelyen Zverev az elmúlt három év mindegyikében elődöntőbe jutott, május 26-án kezdődik és június 9-ig tart.

Zverev a 2024-es Australian Openen is elindult, a magyarok elleni, február eleji Davis Kupa-selejtezőn német kerettag honfitársát, Dominik Koepfert búcsúztatta négy játszmában a torna első fordulójában.