Tökéletes hetet zárt Bondár Anna: a páros után az egyéni versenyt is megnyerte Portóban

2024.02.25. 14:19
A világranglista 120. helyén jegyzett Bondár Anna megnyerte a 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tenisztornát Portóban, miután a vasárnapi fináléban legyőzte két szettben Noma Noha Akugue-t.

Tökéletes hetet zárt a legelőkelőbb helyen rangsorolt női teniszezőnk, mivel szombaton Celine Naeffel oldalán megnyerte a páros tornát, majd következhetett a vasárnapi egyes finálé – a top200-on kívül rangsorolt Noha Akugue ellen. 

Az első szettben Bondár került először lépéselőnybe, 4:2-re húzott el, de ezek után rögtön elbukta adogatását, így következhetett a rövidítés. A tiebrékben 4–4-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de ezt követően csak a magyar teniszező nyert pontot, így megnyerte az első játszmát. 

A második játszmában először a német játékos került brékelőnybe 2:1-nél, de saját szervái mögött továbbra is nagyon sebezhető volt, olyannyira, hogy több gémet már nem tudott nyerni a mérkőzésen. Bondár Anna 6:2-re nyerte meg a második szettet, ezzel együtt a mérkőzést is, így a páros győzelem után egy nappal egyéni trófeát nyert. 

ITF-torna, Porto
egyéni döntő

  • Bondár Anna–Noma Noha Akugue 7:6 (7–4), 6:2