Marozsán, Fucsovics és Piros is javított a tenisz-világranglistán

marozsán
2024.02.26. 10:01
Marozsán Fábián egy helyet javítva az 59., Fucsovics Márton hármat előrelépve a 77., míg Piros Zsombor szintén három helyet ugorva a 107. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Ezen a héten Marozsán és Fucsovics a dubaji tornán lesz érdekelt, előbbi a nyolcadik kiemelt spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (24.) száll majd szembe, míg utóbbi ellenfele a cseh Jirí Lehecká (36.) lesz. A bő egy hete Cherbourgban tornagyőztes Piros – akinek karriercsúcsa a 107. hely – első kiemeltként erőnyerő a tenerifei challengerverseny főtábláján.

Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics vezeti a spanyol Carlos Alcaraz és az Australian Open-bajnok olasz Jannik Sinner előtt.

A nőknél változatlanul az a Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, aki a hétvégén egyesben és párosban is diadalmaskodott a Portóban rendezett, 75 ezer dolláros ITF-tornán. Ennek köszönhetően kilenc helyet ugorva a 111., őt követve a San Diegó-i főtábláról lemaradt Gálfi Dalma a 133., Babos Tímea pedig a 171. pozícióba csúszott Udvardy Pannát megelőzve a 161.

Az élen változatlanul a lengyel Iga Swiatek áll, a szombaton Dubajban győztes olasz Jasmine Paolini 12 helyet javítva a 14., míg a döntőben alulmaradt orosz Anna Kalinszkaja 16 helyet előrelépve a 24. – a WTA honlapja alapján.

(Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images)