Francia ellenfél vár Piros Zsomborra, tovább menetel a US Open-bajnokot kiejtő lengyel

53585558363 96d06e4e4e o
2024.03.14. 16:11
Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a székesfehérvári 75-ös kategóriájú challenger-tenisztornán. A torna egyetlen még versenyben lévő magyar játékosa, a második kiemelt Piros Zsombor a francia Droguet ellen mérkőzik a negyeddöntőben – pénteken, 12 órakor.

Magyar érdekeltség nélkül telt a csütörtöki játéknap a székesfehérvári Kiskút Teniszklubban azok után, hogy szerdán Piros Zsombor egyetlen versenyben lévő magyarként bejutott a negyeddöntőbe – legyőzve az argentin Santiago Rodriguez Tavernát. 

Csütörtökön négy nyolcaddöntős mérkőzést rendeztek az egyéni versenyben, pályára lépett többek között a korábbi US Open-bajnok Dominic Thiemet legyőző Daniel Michalski, valamint a Richard Gasque-t kiejtő tajvani Tseng is. 

A lengyel, 295. helyezett Michalski folytatta remek szereplését, és mindössze négy játékot engedélyezett a román riválisának. A 24 éves teniszező rendkívül simán, 6:3, 6:1-re győzte le Cretu-t, és jutott be a legjobb nyolc közé. Hasonlóan tett a francia Droguet is, aki az első fordulóban Fajta Péter legyőző Kovalikot múlta felül két szettben, a vége 6:4, 7–6 lett. 

A másik két mérkőzésén a tajvani Tseng ugyan az első játszmát elbukta az olasz Vincent Ruggeri ellen, de ezt követően érvényesítette akarát, és 6:2, majd 6:3 arányban hozta el a hátralévő két szettet, egyúttal megnyerte a mérkőzést. A francia Guinard – aki Füle Mátyást verte az első körben – nem jutott tovább, mivel két játszmában kikapott a cseh Kolartól. 

A második kiemelt Piros Zsombor – akinek továbbra is megvan arra az esélye, hogy Székesfehérváron jusson be a legjobb 100 mezőnyébe – a pénteki negyeddöntőben a francia Droguet ellen mérkőzik. 

A találkozó az előzetes tervekkel ellentétben korábban, 12 órakor kezdődik a centerpályán. 

A pénteki nap pontos programja alább. 

(Borítókép: Csengeri Zsanna/MTSZ)