Marozsán Fábián beállította legjobb helyezését, Fucsovics Márton rontott a ranglistán

GettyImages-2079635413
2024.03.18. 10:44
Marozsán Fábián egy helyet javítva az 57., míg Fucsovics Márton 12-t rontva a 86. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Az éllovas továbbra is az a Novak Djokovics, aki visszalépett a szerdán rajtoló miami ezres kategóriájú tenisztornától.

Marozsán Fábián beállította pályafutása legelőkelőbb helyezését a világranglistán, az 57. pozícióból várja a folytatást azok után, hogy nyolcaddöntőig jutott az Indian Wells-i mestertornán. A 24 éves teniszező a tavalyi év ugyanezen szakaszában Antalyában challengertornát nyert, így nagyon fontos volt, hogy pontjait ATP-szintű versenyen védte meg.

A másik, top 100-ban rangsorolt magyar teniszező, Fucsovics Márton viszont jelentősen rontott helyezésén, 12 pozíciót rontva a 86. a legfrissebb ranglistán, mivel nem került fel végül a főtáblára Indian Wellsben, ott, ahol tavaly egészen a harmadik fordulóig jutott. Az Indian Wells-i mestertorna győztese, Carlos Alcaraz továbbra is a második helyezett a rangsorban, sorozatban 100. hetét kezdi a top 10 mezőnyében. A világelső az a Novak Djokovics, aki a napokban visszalépett a szerdán rajtoló, miami ezres kategóriájú tornától. Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon lesz főtáblás az év második mestertornáján, Miamiban. 

A múlt héten Székesfehérváron pályára lépő, negyeddöntőig jutó Piros Zsombor két héttel ezelőtti karriercsúcsához képest két helyet rontva a 108. helyről várja a folytatást, a héten pedig a horvátországi Zadarban játszik 75-ös challengertornán.

A nőknél változatlanul Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, ő két helyet javítva a 110., Gálfi Dalma a 144., Udvardy Panna a 160., Babos Tímea pedig a 182. Az élen változatlanul a friss Indian Wells-i bajnok lengyel Iga Swiatek áll – a WTA honlapja alapján.

(Borítókép: Getty Images)