Súlyos sérülése miatt specialistához fordul a kétszeres olimpiai bajnok sztár

2024.03.26. 10:03
A háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray bejelentette, hogy „hosszabb időre” le kell tennie a teniszütőt, miután súlyos bokasérülést szenvedett a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna férfiversenyében.

A 36 éves brit a Tomas Machac elleni mérkőzés harmadik szettjében kért ápolást. A találkozót végül a cseh játékos nyerte három szettben.

Murray a meccs után megerősítette, hogy elülső bokaszalag-szakadást szenvedett, ráadásul a bokája külső oldalán lévő szalagok is súlyosan megsérültek.

A kétszeres olimpiai bajnok Murray most egy szakemberhez fordul, hogy „kitalálják a következő lépéseket”, írja a BBC.

Hozzátette, nagyon nehéz lenyelni ezt a keserű pirulát, de megy tovább előre, ha kell, bokaszalagok nélkül tér vissza a pályára.

Az év elején Murray, aki májusban lesz 37 éves, azt mondta, a nézők már nem láthatják őt sokáig a profik között.

Jelezte, hogy szeretne elindulni a francia nyílt teniszbajnokságon (Roland Garros), amely május 26-án, tehát kilenc hét múlva kezdődik Párizsban. Korábban pedig azt mondta, hogy a július 26-án rajtoló párizsi olimpián is szeretne elindulni.

Murray esetleges visszavonulása már évek óta téma, miután a korábbi világelső 2019-ben csípőprotézis-műtéten esett át.

Marozsán Fábián még versenyben van a Miamiban zajló tornán, az eddig nagyszerűen játszó magyar következő ellenfele a kilencedik kiemelt Alex De Minaur lesz.