2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Gálfi Dalma mindössze négy gémet bukva került karnyújtásnyira a Garros főtáblájától

2024.05.22. 11:44
Második mérkőzését is megnyerte Gálfi Dalma a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros selejtezőjében, így egyetlen győzelemre került a főtáblától.

Tovább folytatta remek szereplését Párizsban a világranglistán 147. helyen rangsorolt női teniszezőnk. Gálfi a selejtező első fordulójában, hétfőn kínai riválist győzött le három szettben, most viszont ennél sokkal könnyebb dolga volt. A magyar teniszező ellenfele az orosz Anastasia Tikhonova volt, akit a 176. helyen jegyeznek a világranglistán.

Gálfi az első labdamenetektől kezdve kontrollálta a mérkőzést, szetten belül kétszer vette el riválisa szervagémjét, így 40 perc alatt 6:3-ra hozta a nyitójátszmát. A folytatás még ennél is simábban alakult, Gálfi rögtön előnybe került, Tikhonova pedig mindössze egy gémet tudott nyerni szetten belül, 

így a magyar teniszező magabiztos játékkal két szettben lezárta a mérkőzést, egyúttal tovább jutott a selejtező harmadik körébe.

A mérkőzés után Gálfi Dalma elégedett volt teljesítményével, és véleménye szerint ott lenne a helye a főtáblán, ennek érdekében pedig mindent meg fog tenni. A harmadik fordulóban ellenfele a selejtező ötödik kiemeltje, Jule Niemeier lesz. Siker esetén Gálfi nyolcadszor lehet főtáblás Grand Slam-tornán, Párizsban pedig harmadik alkalommal szerepelhet a 128-as mezőnyben. 

A nap folyamán még két női teniszezőnk, Babos Tímea és Udvardy Panna érdekelt a Roland Garros selejtezőjében, miután kedd késő este Bondár Anna szettelőnyről esett ki a nyitókörben.

Roland Garros 2024, selejtező, 2. forduló

  • Gálfi Dalma – Anastasia Tikhonova 6:3, 6:1