2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Hollandia 0
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Elkészült a sorsolás, Fucsovics az első körben világklasszis teniszezővel játszik a Roland Garroson

IMG 7918
2024.05.23. 14:59
Nem állt a szerencse a magyar teniszezők oldalán az év második Grand Slam-tenisztornája, a Roland Garros főtáblájának sorsolásakor. Fucsovics Márton világklasszis görög teniszező ellen játszik az első fordulóban, Marozsán Fábián pedig a második körben találkozhat top 10-es riválisával. A férfiaknál az első forduló csúcsmeccse az Alexander Zverev–Rafael Nadal-összecsapás lesz.

Egyik férfi teniszezőnk sem kapott könnyű sorsolást a vasárnap rajtoló francia nyílt teniszbajnokságon, tehát a Roland Garroson. Az első számú magyar játékos, Marozsán Fábián egyelőre ismeretlen, selejtezőből érkező ellenféllel kezd, győzelem esetén viszont minden bizonnyal a tizedik helyen kiemelt Grigor Dimitrov érkezik számára. Ennél sokkal nehezebb dolga lesz már az első fordulóban Fucsovics Mártonnak, aki rögtön azzal a Sztefánosz Cicipásszal találja magát szemben, aki egyrészt a kilencedik kiemelt, másrészt pedig a szezon egyik legjobb formában lévő salakpályás játékosa – és korábban már volt döntős Párizsban. 

A férfi egyes főtábla első fordulójának slágermérkőzése a római mestertorna győztese, a világranglistán negyedik Alexander Zverev, és a 22-szeres GS- és 14-szeres Roland Garros-bajnok Rafael Nadal összecsapása lesz. 

A torna első kiemeltje, a címvédő és világelső Novak Djokovics szabadkártyás francia riválissal találkozik elsőként, név szerint Pierre-Hugues Herbert lesz az ellenfele. A teljes sorsolás ide kattintva böngészhető. 

A női egyes főtábláján az első kiemelt, világelső Iga Swiatek a második körben akár a négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Naomi Oszakával találkozhat. Egyelőre nincs magyar teniszező a női egyes főtábláján, viszont ez a későbbiekben még változhat. 

Az már biztos, hogy két szerencsés vesztes hely lesz a hölgyek főtábláján, ahhoz viszont, hogy a csütörtök délelőtt, a selejtező harmadik fordulójában vereséget szenvedő Gálfi Dalma biztosan feljusson a 128-as mezőnybe, még kettő visszalépés egészen biztosan kellene, továbbá az is, hogy a női selejtezőben a kiemeltek önerőből kvalifikáljanak. Így a magyar teniszező helyzete nem esélytelen, de nem is túl biztató. Udvardy Panna viszont pénteken a pályán harcolhatja ki a főtáblás részvételt. 

Kövesse az Indexen a Roland Garros legfontosabb híreit, eseményeit, a magyar játékosok mérkőzéseit, mi pedig az első naptól kezdve helyszíni riportokkal, videókkal jelentkezünk Párizsból.

(Borítókép: Siklós Erik)