2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Udvardy követte Gálfi remek példáját, két teniszezőnk játszhat a Garros főtáblájáért

2024.05.22. 21:44
Udvardy Panna két játszmában legyőzte az ausztrál Priscilla Hont a salakpályás francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában, így egyetlen siker választja el a főtáblától – ugyanúgy, mint Gálfi Dalmát. Babos Tímea viszont nem járt sikerrel.

Kezdjük Udvardy mérkőzésével. Az első négy játék brékkel ért véget, majd a magyar teniszező lélektanilag fontos pillanatban, 4:4-nél is elvette ellenfele adogatójátékát, melynek köszönhetően 53 perc alatt megnyerte a nyitószettet. Hon felpörgött, gyorsan elhúzott 3:0-ra, ám Udvardy sorozatban öt játékot nyerve fordított, majd 1 óra 43 perc alatt továbbjutott.

Udvardyra a selejtező utolsó körében a 16. kiemelt szlovák Rebecca Sramkova vár. A magyar teniszező örült annak, hogy nagyon agresszív stílusban tudta kezdeni a mérkőzést, saját teniszét játszotta, és jó formában érzi magát, így várja a pénteken esedékes következő megmérettetést. A helyszínen készült teljes interjú alább. 

Babos Tímea viszont nem járt sikerrel

Babos Tímea két játszmában kikapott az ausztrál Astra Sharmától a selejtező második fordulójában és nem jutott a főtáblára. A 31 éves magyar játékos az első szettben kétszer is elveszítette adogatójátékát, így 35 perc alatt hátrányba került. A másodikban 3:3-nál brékelt a kvalifikációban 22. kiemelt Sharma, és ez az előnye végig kitartott, így másfél óra alatt továbbjutott. Babos alább értékelte a mérkőzést. 

Mint arról beszámoltunk korábban, Gálfi Dalma is győzött a selejtező második fordulójában, méghozzá elég könnyedén, remek játékkal, így két női teniszezőnk játszhat pénteken a főtábláért.  

Roland Garros, selejtező, 2. forduló, nők

  • Udvardy Panna (27.)–Priscilla Hon (ausztrál) 6:4, 6:4
  • Astra Sharma (ausztrál, 22.)–Babos Tímea 6:3, 6:4
  •  Gálfi Dalma (32.)–Anasztaszija Tyihonova (orosz) 6:3, 6:1