2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Szerencse a magyarok oldalán: két női teniszezőnk is feljutott a Roland Garros főtáblájára

2024.05.24. 19:14
Annak ellenére, hogy Udvardy Panna és Gálfi Dalma is vereséget szenvedett a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros selejtezőjének harmadik fordulójában, mindkettejük szerencsés vesztesként folytathatja a főtáblán.

Péntek délután még arról számoltunk be, hogy egyik női teniszezőnk se jutott fel önerőből a Roland Garros főtáblájára, mivel utolsóként Udvardy Pannának volt meg erre az esélye, de ő sem járt sikerrel: hatalmas, fordulatos csatában alulmaradt a szlovák Sramkova ellen. 

Ennek ellenére késő délután a szerencse a magyar teniszezők mellé állt, szempontjukból kedvezően alakultak a további selejtezős mérkőzések, majd a főtáblán szereplő játékosok közül többen visszaléptek, helyeikre pedig Gálfi Dalmát és Udvardy Pannát sorsolták. A Magyar Tenisz Szövetség híradása szerint Gálfi a legjobb 64-be kerülésért a 32. helyen kiemelt Katerina Siniakova ellen lép pályára, Udvardyt pedig a 20. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljusenkova mellé sorsolták.

Az is kiderült továbbá, hogy első számú férfi teniszezőnk, Marozsán Fábián az első körben a selejtezőből érkező Mikhail Kukuskin ellen játszik. A Roland Garros főtáblája vasárnap délelőtt kezdődik.