2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia 1
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Rögtön kiesett a hazaiak kedvence, Marozsán készen áll mérkőzésére a Roland Garroson

Néhány órán belül pályára lép Gálfi Dalma a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros főtáblájának első fordulójában, majd őt követi ugyanazon a pályán Marozsán Fábián, aki pályafutása első főtáblás mérkőzését játssza a francia fővárosban. Miközben Marozsán melegített, a hazaiak egyik kedvence búcsúzott a tornától. Helyszíni riport a Roland Garros első napjáról.

Vasárnap délelőtt megtelt élettel a Stade Roland Garros teniszkomplexum, elkezdődtek a főtábla első fordulójának mérkőzései. A játékrend legnagyobb nevei között sorakozott többek között a kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Carlos Alcaraz, de például a Philippe Chatrier Stadion programját Naomi Oszaka nyitotta – aki végül három szettben legyőzte a top50-es olasz Bronzettit. De nem kizárólag a legnagyobb pályák lelátói teltek meg, a külső, úgymond kisebb pályák mérkőzéseit is hatalmas érdeklődés övezte, így például rögtön a 14-es stadion nyitómérkőzése, az Alja Tomljanovic–Dayana Yastremska összecsapáson sem lehetett szabad helyeket találni. 

A 14-es pálya
A 14-es pálya
Fotó: Index

A fiatal ukrán és a rutinosabb ausztrál teniszező remek előadást nyújtott a közönségnek, az egyébként szabadkártyával induló Tomljanovic az első szettet még ugyan megnyerte, sőt, a másodikban három bréklabdája volt ahhoz, hogy karnyújtásnyira kerüljön a győzelemtől, de végül nem jött össze számára a siker. A világranglistán 32. ukrán fordított, így ő jutott a legjobb 64 mezőnyébe. 

A Roland Garros teniszt szerető, de ami még ennél is fontosabb, teniszt értő közönsége évről évre különleges hangulatot varázsol a teniszkomplexumba, az első napoktól kezdve közel telt házzal „üzemel” a torna, amely területén a teniszen kívül a pickleball alapjaival is megismerkedhetnek az érdeklődök – nevezhetnénk az ütős sportágak paradicsomának a Garrost. A kapunyitástól alig telt el néhány óra, a hazai kedvenc, Ugo Humbert némileg meglepetésre az első fordulóban búcsúzott. Legyőzője az olasz Lorenzo Musetti volt, aki négy szettben küldte haza képletesen a franciák egyik legjobb teniszezőjét. 

Éppen a Humbert–Lorenzo mérkőzés közben melegített a 11-es pályán Marozsán Fábián, aki pályafutása első főtáblás mérkőzésére készül Párizsban. A 24 éves magyar teniszező mind a három másik Grand Slam-tornán tagja volt már a 128-as mezőnynek, a Garroson viszont még nem: vasárnap délután ellenfele a selejtezőből érkező Mikhail Kukushkin lesz.

Marozsán Fábián edzés közben
Marozsán Fábián edzés közben
Fotó: Index

Azt viszont még pontosan nem lehet tudni, mikor léphet pályára az első számú magyar teniszező, mivel a nyolcas pálya első férfi mérkőzése – Pedro Martínez és Thiago Augistin Tirante csatája – öt szettbe torkollott, és csak azt követően jön Gálfi Dalma mérkőzése a 32. kiemelt Siniakova ellen, majd Marozsán és Kukushkin találkozója. Annyi biztos, hogy a szép számban érkezett magyar teniszrajongóknak nem kell messzire menniük, mivel Gálfi és Marozsán ugyanazon a pályán játssza majd mérkőzését.

Időközben pedig a hétfői játékrendre is fény derült: Fucsovics Márton a második legnagyobb pályán, a Suzanne Lenglen Stadionban játssza a 11 órakor kezdődő program második mérkőzését Sztefánosz Cicipász ellen, Udvardy Panna pedig majd a 12-es pályára lesz hivatalos a harmadik mérkőzésen. 

Kövesse az Indexen a  Roland Garros  legfontosabb híreit, eseményeit, a magyar játékosok mérkőzéseit! Mi az első naptól kezdve helyszíni riportokkal, videókkal jelentkezünk Párizsból.