Döntött a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége, Schmitt Petra az új főtitkár

2024.10.21. 14:04
A Magyar Tenisz Szövetség tájékoztatása szerint november elsejétől Schmitt Petra korábbi válogatott teniszező tölti be a főtitkári tisztséget.

Az MTSZ elnökségének döntése értelmében a szövetség főtitkára Schmitt Petra lesz, aki Sütő Csillát váltja a tisztségben. Sütő Csilla 2020 decemberétől látta el a főtitkári teendőket, ő volt az első nő, aki betöltötte ezt a pozíciót. Az elnökség sok sikert kíván az új főtitkárnak a munkájához, és köszönetét fejezi ki valamennyi jelöltnek az értékes pályázatokért.

Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége, a kiváló jelöltek közül nekem szavazott bizalmat a főtitkári pozíció betöltésére. Kifejezetten örülök, hogy a kiválasztás során egyfajta teniszes megmérettetés alakult ki, ahol egy 32-es »tábláról« indulva, majd a legjobb négy közé kerülve, a pályázóknak kétszer is személyesen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket

– mondta az 52 éves Schmitt Petra a szövetség közösségi oldalán. A korábbi válogatott teniszezőnek mindig is szívügye volt szeretett sportága, nagyon sokat köszönhet a tenisznek, ez most főtitkárként lesz lehetősége visszaadni.

Célom, hogy az elmúlt húsz évben szerzett széles körű sportszervezői tapasztalatommal szolgáljam a szövetség hatékony munkáját, hozzájáruljak a teniszsport népszerűsítéséhez, valamint elkötelezetten és sikeresen képviseljem a magyar teniszt idehaza és nemzetközi szinten is

– tette hozzá az új főtitkár.

A Magyar Tenisz Szövetség háza táján a megalakuló új elnökség és az új  főtitkár személye mellett mindkét válogatott szövetségi kapitányi posztján is történt változás, Nagy Zoltán a férfi-, Palágyi Miklós pedig női csapatunk élén fejezte be a munkát. Mindkettejüket egy személyben Bardóczky Kornél váltotta.