Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Az új úszókapitány sem beszél Hosszú Katinkával

2016.04.12. 09:30

Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, hogy egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával, mert szerinte mindez másodlagos.

„Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára. Úgy tűnik, Hosszú a magyar úszósport vezetőivel nem kíván beszélni, és az olimpiai bizottsággal sem" – kezdte Hargitay, akit a hazai sportági szövetség (MÚSZ) hétfőn nevezett ki a múlt héten lemondott Kiss László utódjául.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a többszörös világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka amerikai felkészülése nyugodt körülmények között zajlik.

„Ő most a saját útját járja, és ha ez az út beigazolódik, azaz megnyeri az olimpiát és jó eredményeket ér el, akkor nekem nincs arra szükségem, hogy velem beszéljen.

Az a fontos, és azt kívánom neki tiszta szívemből, hogy érje el azokat az eredményeket, amiket a legjobban szeretne. Mert ez a mi érdekünk is, ez egész Magyarország érdeke, és Hosszú Katinkának is ez az érdeke. Nem az a fontos, hogy kivel áll szóba, vagy kivel nem, az csak másodlagos" – szögezte le Hargitay, aki versenyzőként a sportág első magyar világbajnoka volt.

Az úszóválogatott szakvezetője azt is elárulta, hogy kikérné elődje, Kiss László véleményét, mert "azt a tapasztalatot, amit az elmúlt időben felhalmozott, nem lehet csak úgy eldobni". Már beszélt is a 75 éves edzővel, de azt egyelőre nem tudja, Kiss mennyire akar részt venni a munkában.

„Hatalmas traumát élt át. 55 évvel ezelőtt kétségtelenül egy, a bíróság által elítélt eseményben vett részt. Azt gondolom, ezért megbűnhődött. Lehetséges, hogy teljesen hátat fog fordítani az úszósportnak, lehet, hogy sokan pont ezt akarják" – vélekedett Hargitay, aki eddig az utánpótlás-válogatott kapitányaként tevékenykedett.