Árpád
-2 °C
4 °C

Lochte-ról nem szállnak le: be fogják idézni Rióban

2016.08.26. 09:44

Folytatódik az olimpián kirobbant Ryan Lochte-botrány: a brazil hatóságok ragaszkodnak hozzá, hogy az amerikai úszó megjelenjen az illetékes riói bíróságon és vallomást tegyen, miután a riói rendőrség tényleg vádat emelt ellene hamis bejelentés miatt.  Ezért maximum másfél év börtönt kaphatna. 

A sportolónak tehát nem engedték meg, hogy ezt Amerikában tegye meg. Ha nem jelenik meg Rióban, nem kap semmilyen büntetést, viszont peren kívüli egyezségre sincs esélye. De úgyis határozhat, hogy maga helyett csak a védelmet küldi el Brazíliába.

Lochte még azért is bajban lehet, mert az általuk megrongált benzinkút tulajdonosa fontolgatja, hogy feljelenti az amerikai sportolókat az okozott kár miatt.

Az úszót nemrég a szponzorai is kidobták az olimpián történtek miatt, azzal indokolták a döntést, hogy a Rióban történtek miatt vállalhatatlan lett számukra az úszó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?