Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Hosszú Katinka befejezte Shane Tusuppal

Image uploaded from iOS
2018.05.24. 11:27

Véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup munkakapcsolata.

A 29 éves sportoló Facebook-oldalán azt írta: "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök."

Jelenleg is folyik a felkészülése a versenyekre, miközben keresi a megfelelő szakmai hátteret a pályafutása következő szakaszára.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hosszú Katinka befejezte Shane Tusuppal

A háromszoros olimpiai úszónő és férje nem tudta magánéletbeli problémáit rendezni.

600 · May 24, 2018 11:27am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Hosszú a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, utána hónapokat hagyott ki. December 29-én jelezték hivatalosan, hogy házasságuk megpróbáltatásokon megy át. Már előtte kiderült, hogy a Karácsonyt külön töltötték.

A január eleji Év Sportolója díjátadón az amerikai edző - elcsukló hangon - magyarul beszélt, magyarul kért bocsánatot. Hosszú a gála után azt nyilatkozta, dolgoznak azon, hogy megmentsék kapcsolatukat, és lökést adtak neki Tusup szavai.

Január végén arról beszélt, hogy egy kicsit behúzza a féket, sokat kivettek belőle az előző évek versenyei.

Március 29-én azonban újra posztoltak, és akkor azt írták egy közös fotójuk alá, hogy újra együtt a világ ellen. 

Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban versenyez majd, és rajthoz áll az augusztus eleji, glasgow-i Eb-n is. Az októberi rövid pályás világkupán pedig - várhatóan - Budapesten láthatjuk majd.

Hosszú Katinka felkészítését a 2012-es olimpiai kudarc után vette át Shane Tusup, és páratlanul sikeres öt évet töltöttek együtt.

Közös munkájukat átmenetinek gondolták, és az elején arra is gondoltak, hogy Michael Phelps edzőjét, Bob Bowmant keresik meg. Aztán együtt jöttek rá, hogy Tusup módszere lesz a jó. A kisebb versenyeket edzésnek fogták fel, folyamatosan úsztak és úton voltak a világban. 

2013-ban, 2015-ben és 2017-ben Budapesten is két világbajnoki aranyat nyertek, a riói olimpiáról három arany mellett egy ezüstöt is elhozott, ezzel ő volt a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője.

200 vegyesen 2015-ben állított fel világrekordot (2:06,12). Az volt az első, amit ötvenes medencében ért el, megkönnyezte.

400 vegyesen 2016-ban az olimpián úszott olyan gyorsan (4:26,36), mint még senki sem. Je-Siven csúcsát adta át a múltnak.

Katinka és Shane 2016-ban, Rióban
Katinka és Shane 2016-ban, Rióban
Fotó: Huszti István

100 háton fantasztikus forduló után nyert Rióban, példaképe Egerszegi Krisztina 1992-ben nyert ezen a távon.

Hosszú a 2020-as olimpián mindenképpen úszni szeretne, most már csak az a kérdés, kivel.

Shane Tusuppal tavaly szeptemberben beszélgettünk, amikor még álompárnak látszódtak, akkor elmondta, honnan jött az üvöltés.

(Borítókép: Huszti István / Index)  • Vennék
  • Hírek