Olivér
5 °C
8 °C

A tavaly felújított Komjádit újra felújítják, most 312 millióból

2018.06.28. 12:18

Tavaly adták át a vizes világbajnokságra felújított Komjádi Uszodát, de máris újabb 312 milliót költenek rá. A 24.hu cikke szerint energetikai korszerűsítést hajtanak végre uniós pénzből a létesítményben.

A Komjádira 3,8 milliárd forintot költöttek, az átadásnál Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy az uszodát teljes körűen felújították, teljes körűen modernizálták. Hogy ez mennyire sikerült, azt itt nézhetik meg.

A kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs is azt nyilatkozta akkor, hogy néhány évtizedig nem kell majd hozzányúlni az uszodához.

A most megjelent pályázati kiírás viszont már csak részlegesen felújított uszodaként említi a Komjádit. Az uszoda egyes részeit korszerűtlennek nevezi, és a szigetelés hiányáról is szó van benne. A 24.hu megjegyzi, a tavalyi 3,8 milliárdos közbeszerzési eljárás egyik eleme is pont a nyílászárók javítása és cseréje volt.

A Nemzeti Sportközpontok azt válaszolta a lapnak, hogy tavaly csak részleges gépi felújítás volt, a most elnyert uniós pénzből a fűtési rendszert korszerűsítik. Lesz napelem és hőszivattyú, leszigetelik az uszoda homlokzatát, az épülethez kapcsolódó üzletek és szálláshelyek nyílászáróit is cserélik.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A tavaly felújított Komjádit újra felújítják, most 312 millióból

1 éve Tarlós és Fürjes is teljes körűnek mondta az uszodafelújítást, mégis lehet még rá költeni.

469 · Jun 28, 2018 12:18pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?