Súlyos alkoholfüggőségéről vallott a hatszoros olimpiai bajnok

2018.10.06. 08:40 Módosítva: 2018.10.06. 09:50

Ryan Lochte. az amerikaiak hatszoros olimpiai bajnok úszója egy incidens után elismerte, komoly alkoholproblémákkal küzd, és szakemberhez akar fordulni – írja a TMZ.

A lap információi szerint Lochte egy dél-kaliforniai hotelben szállt meg a héten, ahol csütörtök hajnalban részegen a beléptetőkártyája helyett az ajtót berúgva próbált meg bejutni a szobájába, és akkora zajt csapott, hogy arra a hotel személyzete is felfigyelt.

A biztonságiak leállították az úszót, és kihívták a rendőröket is, de végül Lochtenak sikerült rendeznie a dolgokat, le sem tartóztatták.

Ryan évek óta küzd alkoholproblémájával, ami mostanra már önpusztításba ment át. Ő is elismerte, hogy azonnali segítségre van szüksége, ha le akarja győzni a függőségét.

– mondta a lapnak Jeff Ostrow, az úszó ügyvédje, hozzátéve, hogy Lochte azzal is tisztában van, hogy muszáj legyőznie a betegségét ahhoz, hogy elkerülje a hasonló eseteket, hogy olyan apa és férj lehessen, amilyen lenni szeretne, és hogy a 2020-as tokiói olimpiára csúcsformában térhessen vissza.

Lochte egyébként jelenleg nem is versenyezhet, július óta 14 hónapos eltiltását tölti. Az úszó még májusban tette közzé, hogy egy 12 órás periódusban úgy kapott intravénásan 100 milliliternél nagyobb dózist egy amúgy legális szerből, hogy erre nem volt orvosi indok, az Amerikai Doppingellenes Szövetség ezért tiltotta el több mint egy évre.

Előtte egy, a mostanihoz nagyon hasonló ügy miatt kapott 10 hónapos eltiltást, akkor Rióban, az olimpiai alatt randalírozott három társával egy benzinkúton, amiről aztán azt hazudta, hogy fegyveres rablók támadták meg őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?